L’Aliança explora noves vies per finançar les obres de reforma

20 d'octubre de 2016


La junta espera aconseguir una subvenció important des de la Generalitat o la Diputació i paral·lelament recull avals per un crèdit amb la Coop 57. El president Robert Monzonis considera que són "més a prop que mai" d'aconseguir-ho.

Font: @AliancaCubelles - Junta actual de l'Aliança

 

Entrevista al president de l'Aliança, Robert Monzonis (enllaç)

 

 

La junta de l’entitat centenària continua explorant les possibilitats que té a l'abast per aconseguir els diners necessaris per les obers de reforma de l'Aliança. D'una banda, està pendent de resposta per unes subvencions públiques que ajudin a pagar part de les feines que permetin l’obertura de l’edifici. A banda de les subvencions, l’entitat fa una crida als socis i a la gent de la vila perquè avalin un crèdit sense interessos que es demanarà a través d’una cooperativa de crèdit i serveis financers ètics i socials, la Coop 57. La junta hauria conegut aquesta cooperativa a partir del consell tant de la Federació d'Ateneus de Catalunya com dels responsables de cultura de l'administració. En total, la junta de l’Aliança necessita uns 300.000 euros, la meitat dels quals provindrien d’ajudes institucionals i la resta d’un crèdit avalat per voluntaris. Un cop puguin obrir l'edifici, a més, tenen el compromís del govern municipal per acordar un conveni per compartir l'espai.

 

El president de l’Aliança, Robert Monzonis, ha declarat en una entrevista a Ràdio Cubelles creu que estan més a prop que mai d’aconseguir els diners per les obres i la reobertura del local. En aquesta línia, ara la junta de l’entitat ha engegat una campanya per recollir els avals necessaris que permetin demanar el crèdit a la Coop 57. El president de l’Aliança, Robert Monzonis, ha volgut deixar clar com funcionarà aquest sistema, que es basa en avals voluntaris de persones que donen la seva confiança a l'entitat i es comprometen amb una quantitat de diners en el cas extrem que el projecte no fós capaç de retornar el crèdit. El president de l'Aliança, RObert Monzonis, ha insistit en indicar que ningú haurà de posar diners de la seva butxaca mai i que és tan sols un mecanisme per verificar a Coop 57 la confiança i el suport que rebrà el projecte de l'Aliança. De fet, amb aquest sistema, l’entitat compta amb un gruix important de la massa social que ja ha mostrat la seva disposició a avalar la reforma de l’Aliança. Així i tot, la junta ho ha volgut posar en coneixement públic perquè cap soci en quedi fora o perquè qualsevol persona que no sigui sòcia però vulgui col·laborar també tingui l’oportunitat de fer-ho. En cas que l’Aliança rebi el suport d’una subvenció important per part d’alguna institució pública, calculen que amb el crèdit ja podrien fer-se càrrec de les obres de reobertura del teatre i dels accessos al pis de dalt.

La junta espera tenir alguna resposta abans que s’acabi l’any sobre les possibles subvencions per poder fer el pas de demanar el crèdit amb Coop 57.


Enllaços relacionats

  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles