L’Associació Protectora d’Animals i Plantes del Garraf reclama una solució al tancament del refugi

20 d'octubre de 2016


L’entitat ha proposat que s’obri un altre centre en terrenys municipals però l’Ajuntament ho hauria rebutjat. El govern ha declarat que aplicarà la sentència que obliga a clausurar el refugi que ara acull una seixantena d’animals.

Imatge: Facebook de l'Associació Protectora d'Animals i Plantes del Garraf

 

Entrevista al vicepresident de l’associació protectora, Àlex José, i a la presidenta i fundadora de l’entitat, Balbina Armengol. (enllaç)

 

 

L'Associació Protectora d'Animals i Plantes del Garraf demana una nova ubicació a l'Ajuntament. Amb l'ajuda del consistori, l'entitat animalista assegura que podria fer-se càrrec d'un centre nou, amb menys capacitat per animals, però amb altres serveis oberts a tothom. En aquest sentit, els responsables de l'associació han explicat que van elaborar un projecte sobre el refugi nou, però que el regidor de Medi Ambient, Josep Ma. Hugué els hauria emplaçat a resoldre primer el tancament de l'actual ubicació.

La presidenta i fundadora de l’entitat, Balbina Armengol, s'ha mostrat disconforme amb l'actitud del govern municipal tot i que ha reconegut l'existència d'una sentència que els obliga a tancar el centre. Tanmateix, també han apuntat a una documentació de la Generalitat segons la qual tindrien permís per realitzar l'activitat en el mateix lloc que ocupen ara. Finalment, els responsables de l'Associació han admès que la seva voluntat és arribar a un acord amb l’ajuntament que tingui en compte la trajectòria de l'entitat i que sigui curosa amb els animals. D’altra banda, el grup municipal de Cubelles Sí Es Pot té la intenció d’impulsar una moció en el proper ple per reclamar una solució al conflicte amb la protectora.

 

El govern municipal, per la seva banda, ja ha declarat públicament que està obligat a fer complir la sentència. Un gest que comportaria decomissar els 60 animals que hi ha actualment i custodiar-los fins que siguin adoptats. El cost d'aquesta operació, segons el regidor Josep Maria Hugué, acabaria pagant-lo l'associació protectora per "responsabilitat subsidiària".

 

 

La legislatura passada ja hi va haver conflicte per l’increment del nombre d’animals que acollia el refugi i que van provocar protestes d’alguns veïns de la zona més propera. La situació es va acabar amb la marxa d'un centenar de gossos que havia portat fins a Cubelles l'associació Olescan. Des d'aleshores, el nombre d'animals que hi ha a la protectora ronda la seixantena, amb altes i baixes per adopcions i noves arribades.

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles