El PSC, Cubelles Sí Es Pot, el PP, Guanyem i Cubellencs FIC reiteren la seva postura contrària a l’increment d’impostos

19 d'octubre de 2016


La major part de l’oposició, tal com ja van exposar en el ple fa una setmana, mantenen que apujar les taxes i les ordenances està injustificat.

En una roda de premsa aquest dimarts a la tarda que ha comptat amb el PSC, Cubelles Sí Es Pot, el PP i Cubellencs FIC, els regidors han lamentat que el govern hagi triat una política fiscal a l’alça quan, segons diuen, no hi ha motius suficients. Per això han fet una crida a la ciutadania a participar de la propera Audiència Pública de pressupostos que es farà abans d'acabar l'any.

 

José Manuel Écija del PSC ha posat en dubte les inversions que el govern planteja fins el 2020. Segons els socialistes, caldrà veure finalment on van a parar els diners de més que ara es recaptin amb l'augment d'impostos.

 

Cubelles Sí Es Pot tampoc considera que la situació de l’Ajuntament necessiti apujar els impostos ni per un criteri comptable ni per un criteri polític. Albert Tribó també ha demanat que es tinguin molt en compte a partir d'ara les reclamacions que hi pugui haver per part de les famílies amb més dificultats per fer front a les taxes.

 

El PP repeteix, tal com va exposar en el ple, que els impostos s’apugen en altres contextos diferents dels que viu ara Cubelles. Segons Noemí Boza ara no es donen les condicions que justifiquin un augment fiscal.

 

Cubellencs FIC no descarta fer al·legacions i ha llançat sospites sobre els motius del govern per no haver apujat l'IBI rústic. Anna Martínez ha insistit en demanar una reflexió al govern municipal.

 

Per la seva banda, Guanyem Cubelles s’ha desmarcat d’aquesta roda de premsa però ha fet pública la seva postura amb un comunicat. Guanyem es mostra en contra de l’augment de les ordenances perquè creuen que empobriran les classes populars de la vila i reclamen que es faci una modificació amb progressivitat depenent del nivell de renda familiar.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles