El Centre Social acull la segona part de l’exposició Parelles de nuvis de Cubelles

17 d'octubre de 2016


Igual que en l’anterior exposició fotogràfica d'Antoni Pineda, la mostra abraça des de finals del segle XIX fins al 1975

 

 

 

 

Entrevista a Antoni Pineda, autor de l'Exposició fotogràfica (Fes un clic)

 

El Centre Social acull fins el mes de novembre la segona part de l’exposició Parelles de nuvis de Cubelles. L’octubre de l’any passat, de la mà de l’Antoni Pineda, l'entitat dels Amics del Castell ja va portar a terme una exposició fotogràfica sobre parelles de nuvis de Cubelles. Va ser una mena d’homenatge-record a tots els homes i dones que apareixien en imatges d’un fet tan destacat en les seves vides com és el casament.

L’èxit d’aquella edició, juntament amb les persones que posteriorment han aportat més fotografies del seu propi casament o d’algun dels seus avantpassat, va motivar al president d’honor del GEC Amics del Castell a realitzar una segona exposició. Igual que en l’anterior ocasió, la mostra abraça des de finals del segle XIX fins al 1975.

 

Antoni Pineda en una entrevista a Ràdio Cubelles destaca el color sèpia utilitzat en les fotografies exposades de la primera època.  Des de la més antiga, l'any 1904 i fins els anys 30. A partir dels anys 40, s'ha optat per presentar les fotografies  en blanc i negre. Pineda també ha destacat l’evolució que han tingut els vestits de casament durant les diferents èpoques. Passant del color negre al blanc. Altres aspectes destacats per Pineda és que les fotografies més antigues són majoritàriament d’estudi i en vertical, un fet que canvia amb el pas dels anys.

 

 


Enllaços relacionats

  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles