Aprovada la modificació a l'alça de les ordenances fiscals

12 d'octubre de 2016


El govern d'Unitat Cubellenca-RCat, ERC i ICV i el grup municipal de CiU han aprovat un increment de l'IBI, l'impost de vehicles i la taxa d'escombraries per l'any que ve. El PSC, Cubelles Sí Es Pot, el PP, Guanyem Cubelles i Cubellencs FIC han votat en contra d'un augment que consideren innecessari.

Recupera el ple i les intervencions sobre les ordenances fiscals de cada grup a l'apartat:

Plens Municipals de la ràdio a la carta

 

El ple extraordinari celebrat aquest dimarts 11 d'octubre ha aprovat la primera pujada d'ordenances fiscals dels últims anys a proposta d'un govern local. Unitat Cubellenca-RCat, ERC i ICV han comptat amb el suport dels dos regidors de CIU per aprovar una modificació d'ordenances fiscals que permetrà augmentar els ingressos. Unes ordenances que tant el govern com CiU han insistit en lligar amb uns pressupostos del 2017 que tindran l'objectiu de millorar els serveis i invertir en reformes i noves instal·lacions per la ciutadania. I aconseguir-ho sense incrementar el deute de l'ajuntament i reequilibrant les balances entre ingressos i despeses. Així ho han defensat el regidor d'Hisenda, Raül Mudarra, el regidor de Medi Ambient, Josep Maria Hugué o l'alcaldessa Rosa Fonoll.

 

En aquest sentit, CiU va revelar que la seva intenció era revertir algunes de les retallades que es van produir en la legislatura anterior a conseqüència de les pressions del regidor d'Hisenda d'aleshores per reduir la despesa. Ara, el grup municipal de CIU assegura que ha estat treballant conjuntament amb el govern els pressupostos per l'any que ve juntament amb una planificació d'inversions pel que queda de legislatura que es desenvouparà els anys 2018, 2019 i 2020.

 

Per la seva banda, el PSC, Cubelles Sí Es Pot, el PP, Guanyem Cubelles i Cubellencs FIC han mostrat les seves discrepàncies tant per l'augment d'impostos com per la manera d'aprovar-los.

 

El PSC ha rebutjat la necessitat d'incrementar els ingressos i ha plantejat alternatives per finançar les inversions mitjançant els estalvis municipals i l'augment del deute i els crèdits bancaris. També ha lamentat que el govern d'UC11-RCAT, ERC i ICV no hagin ofert una audiència pública per explicar la seva proposta tant de les ordenances fiscals com dels futurs pressupostos. 

 

Cubelles Sí Es Pot ha criticat que els comptes dels darrers anys s'hagin tancat amb superàvit i per tant no s'hagi executat la despesa que tocava quan, des del seu punt de vista, hi ha mancances manifestes als carrers i als serveis municipals. També s'ha mostrat en contra de l'augment d'ordenances que ha propostat l'executiu.

 

El PP ha valorat que la situació econòmica de l'Ajuntament no era prou greu com per plantejar un augment d'impostos. Segons la regidora Noemí Boza, els increments en l'IBI, l'Impost de Vehicles i la Taxa d'escombraries només s'haurien de produir en cas d'un deute elevat de l'Ajuntament o en situacions extremes per les arques municipals.

 

Guanyem Cubelles ha retrret al govern municipal que abans d'apujar impostos no hagués repassat tots els rebuts de dubtós cobrament i totes les taxes, com les del cementiri, que no s'han cobrat els últims anys. També ha lamentat que no s'hagi aprofundit en una modificació d'ordenances més justa i progressiva segons els nivells de renda o de contaminació.

 

Cubellencs FIC ha lamentat que el govern municipal no hagi fet cas de les seves propostes per incloure ordenances noves que gravéssin, entre d'altres, els pisos buits i que incloguessin exempcions fiscals a les empreses. També ha expressat la seva sorpresa pel fet que només s'apugi l'IBI urbà i no es toqui el rústic.

 

A banda de la modificació d'ordenances fiscals, el ple també ha aprovat tres modificacions pressupostàries i el tancament de comptes del 2015.


  • Ple setembre 2015

Enllaços relacionats

  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles