La reforma dels safareigs municipals és a punt de començar

13 d'octubre de 2016


L’adequació d’aquest espai quedarà enllestida abans d’acabar l’any. A partir d’aleshores serà un element patrimonial més per poder visitar al nucli antic, juntament amb la planta noble del Castell i els jardins de Can Travé

 

 

Resultado de imagen de safareig cubelles

 

Entrevista a José Manuel Ardila, regidor de Patrimoni de l'Ajuntament de Cubelles

 

Les obres dels safareigs estan apunt de començar. L’Ajuntament de Cubelles i l’empresa Axis Patrimoni SL han signat el contracte d’adjudicació d’obres que han de condicionar i recuperar els antics safareigs de la vila. El cost dels treballs és de 90.882,17 euros més el 21% d’IVA (109.967,43 euros en total). 

 

Les obres podrien començar la setmana que ve. Un cop signat el contracte, l’empresa té quinze dies per iniciar els treballs. La seva execució estarà supervisada en tot moment pels Serveis Tècnics Municipals de l’Ajuntament. El termini de finalització de les feines s’ha establert en un màxim de tres mesos encara que, en el moment de la formalització de l’acord, els representants de la companyia han expressat la seva intenció que la rehabilitació de l’espai pugui estar enllestida abans de cloure l’any.

 

El seu degradat estat actual va incentivar l’Ajuntament a encarregar un projecte bàsic i executiu per a la rehabilitació i condicionament dels antics safareigs, aprovat definitivament per la Junta de Govern Local en data de 27 de març de 2013. El projecte es justifica per la necessitat de conservar l’espai amb l’objectiu de recuperar un element patrimonial municipal i, així, poder obrir-los a la ciutadania amb l’ús de pati públic, intentant, d’aquesta manera, recobrar el seu element característic de cohesió social i punt de trobada per a la població.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles