Divendres va quedar inaugurada la segona part de l’exposició Parelles de nuvis de Cubelles

10 d'octubre de 2016


La mostra elaborada per Antoni Pineda es podrà visitar fins al mes de novembre al Centre Social

Divendres va quedar inaugurada la segona part de l’exposició Parelles de nuvis de Cubelles. La mostra elaborada per Antoni Pineda del Grup d'Estudis Cubellencs Amics del Castell es podrà visitar fins al mes de novembre al Centre Social. Es tracta d’un nou recull de fotografies de nuvis de la vila des de finals del segle dinou i fins al 1975. L’acollida que va tenir la primera edició d’aquesta exposició ha portat al GEC Amics del Castell a repetir l’experiència amb noves instantànies un any després. La inauguració es va fer divendres passat.

 

D'altra banda, la presència jueva a Cubelles i la Catalunya Medieval centraran una nova conferència del GEC Amics del Castell. La doctora Maria Josep Estanyol de l’UB presentarà els indicis que ha trobat de la possible existència medieval d’un call jueu. La xerrada està prevista per aquest divendres, a les set de la tarda, a la sala d’actes de la rectoria.

 

Maria Josep Estanyol és especialista en arqueologia del Pròxim Orient i filologia semítica, d’hebreu i arameu. Actualment també col·labora amb el Centre d’estudis Hebreu i Arameu Mont Juïc i és la presidenta de la Xarxa de Calls Jueus de Catalunya. Des de fa molts anys posseeix una segona residència a Cubelles i, darrerament, ha compilat documentació sobre la presència jueva a la vila. Aquest divendres exposarà els seus coneixements a Cubelles, convidada pel Grup d’Estudis Cubellencs Amics del Castell.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles