La proposta d'ordenances fiscals a l'alça del govern municipal es votarà demà

10 d'octubre de 2016


El regidor d'Hisenda, Raül Mudarra, justificarà al ple extraordinari de dimarts perquè opten per apujar un 5% l'IBI, entre un 6 i un 7% l'impost de vehicles, i un 10% les escombraries. Bona part de l'oposició ho considera innecessari i fa una crida a mobilitzar-se per protestar en el ple de demà.

 

El govern plantejarà un augment de les ordenances fiscals dimarts que ve. El ple extraordinari previst per dimarts a dos quarts de set de la tarda debatrà un augment de l’IBI que de mitjana s’incrementarà un 5%. El govern també presentarà una apujada de l’impost de vehicles d’entre un 6 i un 7% de mitjana i de la taxa d’escombraries, que el 2017 s’apujaria un 10%. Tot plegat Unitat Cubellenca RCat, ERC i ICV ho justifiquen per mantenir l’equilibri entre ingressos i despeses després del tancament de l’activitat de la Tèrmica. I és que les conseqüències d'aquest tancament segons el govern sumen uns 900.000 euros entre l'IAE i l'IBI. A través d'apujar l'IBI un 5%, la regidoria d'Hisenda preveu recaptar uns 330.000 euros més que ara. El rebut dels propietaris cubellencs passaria d'una quota mitjana de 369 euros a 385,9 euros. Pel que fa a l'impost de vehicles, els propietaris de cotxes, ciclomotors i motocicletes veuran com el seu rebut s'apuja de mitjana entre 4 i 5 euros. I en el cas de la taxa d'escombraries, la proposta del regidor d'Hisenda passa per mirar de cobrir quasi tot el servei de recollida de la brossa amb la recaptació municipal. En aquests moments, l'Ajuntament paga un 75% aproximadament del servei mitjançant la taxa d'escombraries. Segons el govern, l'augment d'un 10% del rebut reequilibraria l'aportació de l'Ajuntament i la directa dels cubellencs.

 

Per tal d'aprovar tota aquesta modificació d'ordenances fiscals, els tres partits del govern hauran de comptar amb el vot favorable d'almenys dos regidors més. De moment CIU ha estat l'únic grup municipal que ha declarat que no rebutja d'entrada apujar els impostos si després això es tradueix en una millora dels propers pressupostos. En aquest sentit es va expressar la regidora Noemí Cuadra (CIU) en una entrevista a El Punt de Vista de Ràdio Cubelles (enllaç a l'entrevista).

 

Noemí Cuadra (CIU):

 

Per la seva banda, els grups del PSC, Cubelles Sí Es Pot, PP, Guanyem i Cubellencs, s'oposen frontalment a l'augment d'impostos que proposa el govern. Consideren que és innecessari i injustificat i fins i tot que l'Ajuntament els últims anys ha estat estalviant perquè els ingressos han superat les despeses en els tancaments de comptes. El regidor del PSC José Manuel Écija ha explicat a Ràdio Cubelles els motius que té el seu grup i bona part de l'oposició per rebutjar una modificació a l'alça de les ordenances (enllaç a l'entrevista).

 

José Manuel Écija, regidor del PSC:

 

En aquest sentit, els cinc grups municipals han publicat una campanya a les xarxes socials i al carrer que demana la mobilització de la gent en el ple d'aquest dimarts per mostrar el rebuig a la modificació d'ordenances fiscals (imatge). 

 

El ple extraordinari se celebrarà demà dimarts a les 18.30 al Centre Social i es podrà seguir en directe per Ràdio Cubelles al 107.5 FM, als canals de ràdio de la TDT, a l'app de Ràdio Cubelles o a través de l'emissió per internet.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles