L’atur registrat ha augmentat durant el setembre a Cubelles

6 d'octubre de 2016


Concretament segons les dades de l’Observatori del Treball i Model Productiu, s’han allistat 34 persones a les oficines d’ocupació. Proporcionalment el de Cubelles és l’augment més important de la comarca.

Durada atur set 16

 

L’atur registrat ha augmentat durant el setembre a Cubelles. Concretament segons les dades de l’Observatori del Treball i Model Productiu, s’han allistat 34 persones a les oficines d’ocupació. Proporcionalment el de Cubelles és l’augment més important de la comarca. És el segon mes consecutiu que puja l’atur a la vila, malgrat que a l’agost l’increment va ser de només 9 persones. La xifra total de l’atur registrat és de 932 persones a Cubelles un cop tancat el setembre. Un terç dels aturats cubellencs porten més de dos anys buscant feina, que sumats als que ja porten un any o més temps, suposen la meitat dels aturats de la vila.

 

Al conjunt de la comarca també hi ha hagut un augment de l’atur registrat que ha passat a ser d’unes 9.300 persones. Així i tot, en comparació, a Cubelles és on proporcionalment s’ha notat més l’augment de l’atur al setembre. En la resta de municipis on ha pujat la xifra d’aturats, l’increment ha estat més suau. En aquest sentit destaca Sitges amb només 4 aturats més que a l’agost o Canyelles i Olivella, on l’atur registrat s’ha reduït.

 

 

 

INE

Cubelles ha estat inclosa en la propera Enquesta de Població Activa del Instituto Nacional de Estadística. L’organisme estatal està informant amb una carta als diversos cubellencs que han estat escollits per a l’estudi. L’INE informa en aquesta carta de l’obligatorietat d’atendre i respondre l’enquesta que després es fa servir per recollir dades sobre la situació del treball a tot l’Estat Espanyol. En total es recullen 70.000 entrevistes, entre les quals hi haurà les de Cubelles. Els domicilis seleccionats per atzar en funció de les dades que l’INE obté a través del cens oficial rebran una carta on se’ls detalla que han seran objecte d’entrevista per part d'un equip certificat per l’INE al seu mateix domicili. En la mateixa comunicació s’adverteix de l’obligatorietat de respondre el qüestionari així com de la confidencialitat de les dades expressades en virtut de ser de contingut estadístic. Així mateix, a la carta hi figura un codi de seguretat que es pot sol·licitar a l'enquestador per tal de verificar la seva autenticitat.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles