Els comptes i les ordenances protagonitzaran un ple extraordinari

5 d'octubre de 2016


El govern plantejarà apujar l’IBI i d’altres impostos municipals, cosa que, si s'aprova, es traduiria en els ingressos dels pressupostos del 2017. La sessió extraordinària, que encara no està convocada oficialment, podria celebrar-se dimarts 11 d'octubre a les 18.30, que és l'horari habitual.

El ple, que molt probablement es reunirà dimarts que ve, debatrà la modificació a l'alça d'algunes ordenances i impostos municipals. La proposta del govern passaria per apujar l'IBI durant el 2017, aprofitant la revisió cadastral que s'enllestirà abans d'acabar l'any. D'aquesta manera, el govern presentaria més endavant uns pressupostos que mantindrien l'estabilitat per la via de l'augment de la recaptació i permetrien més inversions i més despesa en serveis.

 

Aquesta possibilitat d'apujar l'IBI ja s’havia fet pública en nombroses ocasions aquesta legislatura per part del regidor d’Hisenda, Raül Mudarra, i respon al fet que l’executiu considera que ja no es pot reduir més despesa per quadrar els pressupostos i ara toca garantir o millorar els serveis municipals amb un augment de l’esforç fiscal de tota la ciutadania. De fet, es tracta d’un augment que ja es va anunciar en el context del Pla Pressupostari a mig termini que va passar pel ple del més d’abril passat. Aleshores, el regidor d’Hisenda va explicar que estimaven un increment d’aproximadament 800.000 euros en la recaptació de l’IBI pel 2017. A banda també hi haurà una part de l’IBI que pujarà a conseqüència de la revisió cadastral que s’ha estat realitzant durant aquest any i que està previst que culmini el proper mes de novembre. Una revisió del cadastre que estava pendent des del 1998 i que finalment va començar el mes de novembre de l’any passat a càrrec de l’empresa Consultora Agrícola. I és que Cubelles cobra la quota d’IBI de mitjana més barata de tota la comarca del Garraf segons les dades recollides a l'IDESCAT. De mitjana, la quota dels propietaris de Cubelles es troba quasi 100 euros per sota de la de Canyelles o la d'Olivella, per exemple.

 

Segons ha pogut saber Ràdio Cubelles, el govern d’Unitat Cubellenca, ERC i ICV comptaria amb el suport d’altres grups municipals per aprovar ara la seva proposta d’ordenances i taxes municipals. Aquest fet, en cas de confirmar-se en el ple que es preveu per dimarts que ve, també acceleraria el debat dels pressupostos del 2017, que el govern municipal vol intentar aprovar abans que comenci l’exercici de l’any vinent.

 

La sessió plenària està prevista molt probablement per dimarts que ve dia 11 d’octubre en l'horari habitual a dos quarts de set de la tarda i es podrà seguir en directe per Ràdio Cubelles.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles