El sindicat de la Policia Local torna a protestar, ara també contra el seu inspector en cap

5 d'octubre de 2016


El Sindicat de Funcionaris de la Policia ha emès un comunicat on explica que van boicotejar la festa patronal de Sant Miquel la setmana passada i per això no es va celebrar.

El sindicat de la Policia Local torna a protestar, ara també contra el seu inspector en cap. El Sindicat de Funcionaris de la Policia ha emès un comunicat on explica que van boicotejar la festa patronal de Sant Miquel la setmana passada i per això no es va celebrar. El boicot estaria motivat pel que diuen que són discrepàncies amb l’inspector en cap en accions que consideren “injustes i discrminatòries”. Segons el comunicat del sindicat, el malestar entre els agents va començar fa uns dos anys quan es va crear l’Oficina d’Atenció Ciutadana i de Proximitat. Segons el sindicat es van generar unes condicions més favorables per prestar aquest servei concret ja que no s’hi va voler implicar voluntàriament cap membre de la plantilla. Ara el Sindicat considera que hi ha condicions de desigualtat laboral entre els qui formen part de l’oficina i els qui no. Per aquesta i d’altres qüestions, diuen, van optar per plantar-se el dia del patró, el passat 28 d’octubre, cosa que va comportar la suspensió de l’acte.

 

La legislatura passada, els agents municipals ja van protagonitzar diverses protestes, concretament durant els mesos de maig, juny i juliol del 2013. En aquella ocasió es va arribar a un acord per mantenir les condicions laborals malgrat l’aplicació de la nova jornada de 37 hores i mitja. El govern d’aleshores i els representants dels agents van pactar un complement corresponent al solapament de torns que es va acabar reconeixent com una ampliació de la jornada laboral tal com demanaven. Cal recordar que tot el personal de l’Ajuntament va incrementar l’any 2013 l’horari laboral, que va passar de 35 hores setmanals a 37 hores i mitja.

 

Ràdio Cubelles intentarà recollir la resposta del govern municipal a la nova protesta dels agents de la policia local. Cal tenir en compte que en aquesta ocasió a diferència de la legislatura passada, la regidoria de Seguretat Ciutadana i la de Recursos Humans recauen en la mateixa persona, el primer tinent d’alcalde Joaquim Macià.


  • Logo Policia Local Cubelles
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles