L’estació de bombament del Foix pendent dels pressupostos

4 d'octubre de 2016


La inversió compromesa en un 70% per l’Ajuntament i un 30% per l’Agència Catalana de l’Aigua, resta pendent ara de l’aprovació dels pressupostos respectius. En tot cas, el termini màxim que s’han posat totes dues administracions és de no superar el primer trimestre del 2018.

L'Ajuntament i la Generalitat han d'incorporar la inversió en l'estació de bombament en els propers pressupostos per enllestir-la l'any que ve.

 

En l’àmbit municipal, el regidor de Medi Ambient, Josep Maria Hugué, ha confirmat que la de l’estació de bombament és una inversió inclosa en la seva proposta pressupostària. En el mateix sentit, Hugué ha declarat que confia que els pressupostos de l’any que ve no rebran la mateixa resposta negativa que va rebre la proposta del govern per aquest 2016. Tanmateix, el regidor de Medi Ambient sí que ha rebut de part d’algun dels grups municipals el desacord amb la implicació de només un 30% de l’ACA. Segons Hugué, malgrat els intents reiterats d’aconseguir més compromisos, els responsables de l’ACA s’agafen a la seva normativa, que els impedeix superar el 30% en aquest tipus d'inversions.

 

Així i tot, el govern municipal també apunta cap a l’Ajuntament de Vilanova en aquesta lluita per evitar els abocaments d’aigües fecals al Foix. El regidor Josep Maria Hugué atribueix al consistori vilanoví connexions directes al clavegueram de Cubelles des del Prat de Vilanova i de la urbanització de Santa Maria que fan augmentar el volum d'aigua quan plou.

 

A banda dels pressupostos de l’Ajuntament, l’ampliació de l’estació de bombament també quedarà sotmesa als pressupostos de la Generalitat per tal de garantir el 30% de l’ACA. En tot cas, un cop es revisi el projecte, es calcula que l’obra tindrà un cost d’aproximadament 800.000 euros.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles