L’OPIC deixarà d’obrir els dissabtes a partir de l’octubre

27 de setembre de 2016


L’última modificació legislativa estableix els dissabtes com a dies inhàbils, per la qual cosa els registres municipals no poden funcionar. Com que la majoria de tràmits que es gestionen a l’OPIC estan relacionats amb el registre, finalment s’ha optat per tancar el servei que fins ara també s’oferia els dissabtes.

Joaquim Macià

 

Entrevista al regidor de participació, Joaquim Macià (enllaç).

 

L’OPIC deixarà d’obrir els dissabtes a partir de l’octubre. L’última modificació legislativa estableix els dissabtes com a dies inhàbils, per la qual cosa els registres municipals no poden funcionar. Com que la majoria de tràmits que es gestionen a l’OPIC estan relacionats amb el registre, finalment s’ha optat per tancar el servei que fins ara també s’oferia els dissabtes. Així mateix ho ha confirmat el regidor de participació, Joaquim Macià, en declaracions a Ràdio Cubelles.

 

Un dels objectius del canvi de normativa és incentivar l’ús de la tramitació electrònica. En aquest sentit l'OPIC passarà a convertir-se properament en un centre d’expedició del certificat IdCat. Joaquim Macià, regidor de participació, anima la ciutadania a donar-se d’alta i utilitzar l’administració electrònica. La ciutadania que no disposi d’altres certificats d’identificació electrònica i que vulgui fer tràmits per internet, podrà concertar dia i hora a través del web municipal per tal que el personal del servei li expedeixi el certificat que ofereix la Generalitat de Catalunya a través del Consorci Administració Oberta de Catalunya. L’OPIC, a més de gestionar l’alta, també regalarà als usuaris una memòria USB amb el certificat carregat i que també es podrà utilitzar per altres finalitats més enllà de l’Ajuntament. Al catàleg de tràmits i la carpeta ciutadana del web de l’ajuntament es pot accedir també amb altres certificats electrònics validats.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles