Uns 1300 vehicles han passat pels controls de seguretat passiva de la Policia Local

27 de setembre de 2016


La campanya ha controlat l’ús de cinturons i cadiretes infantils als cotxes i els cascos en els conductors de motos i ciclomotors

Unitat mòbil Atestats Policia Local

 

Entrevista a Daniel Guillem, inspector en cap de la Policia Local

 

La policia local controla 1290 vehicles en la nova campanya de control i vigilància dels dispositius de seguretat passiva. La policia Local va tramitar 6 denúncies. El percentatge final de denúncies interposades no arribaria a l’1%.

 

Durant la campanya, realitzada la primera quinzena del mes de setembre, els agents van comprovar que els ocupants dels vehicles en circulació portessin degudament cordats els cinturons de seguretat, així com que els menors d'edat anessin correctament lligats a les seves cadiretes o sistemes de retenció infantil. La campanya també va incidir en el control de l'ús del cas en el cas dels passatgers de vehicles de dues rodes.

La campanya ha estat d'àmbit nacional i ha estat coordinada pel Servei Català del Trànsit.

 

L'objectiu d'aquestes campanyes de sensibilització en matèria de seguretat viària és reduir la sinistralitat a la xarxa viària catalana, en tot tipus de vies, i es focalitzen en els sistemes de seguretat passiva: cinturó de seguretat, sistemes de retenció infantils i casc. Daniel Guillem, inspector en cap de la Policia Local considera que la gent està força conscienciada.

 

Segons el Servei Català del Trànsit, l'ús del cinturó i del casc redueix a la meitat la gravetat de les lesions produïdes en un accident. En el cas dels passatgers menors d'edat, la correcta subjecció dels mateixos reduiria substancialment el nombre de víctimes mortals.

 

D’altra banda, la Policia Local de Cubelles també va portar a terme aquest estiu (a finals del mes d’agost) una campanya de control de velocitat.  Dels 4.345 controls efectuats aleshores es van denunciar 139 vehicles. La xifra total de denuncies per excés de velocitat representa un 3,2%. De moment, el percentatge seria el mateix que en d’altres campanyes realitzades a la vila.  La policia local va tramitar les denúncies via administrativa, donat que els conductors no van sobrepassar els 60 km/h, que és el màxim permès en vies urbanes. En cas de superar aquesta velocitat, la denúncia hagués seguit la via penal.

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles