El GEC Amics el Castell proposa un estudi per recuperar les dimensions de la plaça del castell

26 de setembre de 2016


Uns ruixats el setembre del 2003 van fer caure el mur de contenció i van provocar l’esllavissada d’una part de la plaça. El govern municipal està disposat a parlar-ho amb la Diputació.

Entrevista a Joan Vidal, president del GEC Amics del Castell

 

 

 

El GEC Amics del Castell ha presentat una instància perquè l'Ajuntament estudiï la manera de recuperar les dimensions de la plaça del Castell. L'entitat ha recollit una demanda que els han fet arribar diversos ciutadans i l'han presentada al consistori.

 

Per la seva banda, el govern municipal està disposat a parlar de la plaça del castell amb la Diputació. L’alcaldessa Rosa Fonoll ha explicat en declaracions a Ràdio Cubelles que la instància del GEC és benvinguda i que es tracta d’un projecte que esperen poder desencallar. L’alcaldessa també ha admès que històricament la plaça del castell havia acollit tota mena d’actes i que les seves anteriors dimensions permetien més activitats.

 

La plaça del castell va patir una esllavissada el setembre de l’any 2003 després d’uns ruixats intensos. De fet, el mur de contenció va cedir i darrera va enfonsar-se una part de la plaça.

Durant l’arranjament parcial de les destrosses es van detectar restes arqueològiques que apuntarien a una antiga muralla romana. Això va fer que finalment no es retornés l’estat original de la plaça a l’espera d’unes possibles recerques arqueològiques més profundes. Ara, el GEC Amics del Castell demana que s’estudiïn propostes que permetin recuperar les dimensions de la plaça original, cosa que creuen que es pot arribar a fer sense haver de cobrir de terra tota la part esfondrada.


  • Castell 2003 1
  • Castell 2003 2
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles