Baixen els accidents de trànsit dins de Cubelles durant el darrer any

26 de setembre de 2016


Disminueix el percentatge de delictes contra la persona i la majoria són contra el patrimoni

Entrevista a Daniel Guillem, inspector en cap de la Policia Local de Cubelles

 

Baixen els accidents de trànsit dins de Cubelles durant el darrer any. En total, la policia local de Cubelles ha estat alertada en 75 accidents, dels quals 61 han estat amb danys materials, 11 amb ferits lleus, 2 de  greus, i 1 de mortal  (per una sortida de via a Costa Cunit). La implementació de les mesures del Pla de Seguretat viària seria el factor que hauria ajudat a rebaixar la xifra d’accidentats en el darrer any, ha apuntat l’inspector en cap de la Policia Local, Daniel Guillem en una entrevista a Ràdio Cubelles. Per posar un exemple, una de les recomanacions del Pla de Seguretat Viària que ha seguit el cos policial ha estat el de crear més zones d’aparcament a les cruïlles, abans d’un pas de vianants.

 

El cos policial ha fet balanç de la memòria del 2015 tant pel que fa al trànsit com també a d’altres aspectes com la seguretat ciutadana. En aquest cas, ha baixat el percentatge de delictes contra la persona, i  la majoria de delictes recollits a la memòria de l’any passat són contra el patrimoni.

 

Pel que fa a les diligències instruïdes, durant el 2015, s’han fet  més d’un miler. Concretament, han estat 1025 diligències. Algunes d’elles d’ofici i d’altres a requeriment del veïnatge. Aquesta dada suposa un 70-75% del total de fets ocorreguts recollits per la policia local de Cubelles. La resta han estat recollits per l’OAC de Mossos d’Esquadra de Vilanova i la Geltrú. 

 

Durant l’any passat, la policia local va fer 33 detencions (30 homes i 3 dones). D’aquestes, es van imputar 24 persones: per delicte a la seguretat viària (19), i la resta (5) per diferents delictes. La memòria recull un augment del nombre de controls d’alcoholèmia. Fet que ha permès rebaixar el percentatge de les persones denunciades, segons ha explicat l’inspector en cap de la policia, Daniel Guillem. El cos policial local va fer un total de 2.236 proves d’alcoholèmia, de les quals només hi van haver  57 positius administratius, 11 penals i 3 positius en drogues.

 

Pel que fa al compliment de l’ordenança de tinença d’animals domèstics. La policia local va aixecar fins a 114 actes de denúncia com ha resultat de les diferents campanyes realitzades durant tot un any. La majoria de denúncies (44) per no tenir inscrit l’animal al cens, (16) per no disposar d’un microxip o tatuatge que identifiqui l’animal. Mentre que la resta de denúncies es van interposar a propietaris d’animals potencialment perillosos  per no portar l’animal lligat, amb morrió o amb l’assegurança obligatòria.


  • Logo Policia Local Cubelles

Documentació adjunta

  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles