La contaminació d'aigües fecals al Foix es podrà reduir a partir del 2018

23 de setembre de 2016


L'Ajuntament haurà de desembutxacar el 70% del cost de la nova estació de bombament i l'ACA subvencionarà el 30% restant. La inversió està prevista pel 2017 per entrar en funcionament el 2018.

Riu Foix (ARXIU)

Foto d'arxiu. Lloc on es produeixen els abocaments d'aigües fecals quan plou.

 

L'Agència Catalana de l'Aigua manté la proposta que ja va fer al gener passat de fer-se càrrec del 30% de l'ampliació de l'estació de bombament situada a l'avinguda de l'Onze de setembre. El compromís nou que ha anunciat en la trobada amb el govern municipal d'aquest dimecres és que inclourà aquests diners en els pressupostos de l'any que ve. El govern municipal, per la seva banda, també té el compromís d'incloure una partida el 2017 per finançar la intervenció que ha de permetre augmentar la capacitat de bombament i reduir els vessaments quan plou. El cost d'aquesta obra rondarà el milió d'euros i es licitarà durant el 2017 amb l'objectiu que la construcció comenci d'aquí un any i la instal·lació funcioni a principis de 2018.

 

El problema amb l'estació de bombament s'arrossega des de fa 10 anys i segons les entitats ecologistes a dia d'avui la contaminació d'aigües fecals s'ha agreujat i afecta molt directament el delta del Foix, una zona protegida per la Xarxa Natura 2000. Fauna de Cubelles i voluntaris cubellencs de SEO Birdlife han alertat que a banda dels problemes ecològics i sanitaris que suposen els abocaments, també poden comportar la pèrdua de les distincions de la bandera blava de la platja Llarga. Un extrem que el consistori no comparteix, ja que segons la regidoria de Medi Ambient, no s'ha detectat mai cap davallada de la qualitat de l'aigua en les zones de bany.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles