Una visita d’extreballadors a la Tèrmica dispara els rumors de demolició

22 de setembre de 2016


De moment, l’alcaldessa Rosa Fonoll ha explicat que l’empresa Endesa ja s’ha informat de quin cost tindran les taxes i impostos municipals relacionats amb el desmantellament total de la central.

Aquest dimecres al matí nombrosos veïns han estès rumors a les xarxes socials sobre la possibilitat d’una demolició immediata de la xemeneia de la Tèrmica. Com ja ha passat altres vegades, l’empresa Endesa no va informar, per tal d’evitar l’alarmisme veïnal, ni a la regidoria de comunicació de l’Ajuntament ni a Ràdio Cubelles d’una visita a la central amb extreballadors i convidats. En conseqüència, l’Ajuntament ha hagut de sortir al pas davant de l’allau de rumors que especulaven amb una imminent demolició de la Tèrmica després d'haver vist molt moviment a les instal·lacions. Mitjançant les xarxes socials Twitter i Facebook, l’Ajuntament ha publicat un missatge d’alerta per desmentir les confusions i la desinformació que havia provocat la visita nombrosa d’extreballadors. 

 

Tal com ha confirmat l’alcaldessa Rosa Fonoll en declaracions a Ràdio Cubelles, les tasques d’enderroc i demolició no començaran molt probablement fins a finals d’aquest any o principis de l’any que ve. De moment, l’alcaldessa Rosa Fonoll ha admès que l’empresa Endesa ja s’ha informat de quin cost tindran les taxes i impostos relacionats amb les feines de desmantellament. 

 

Fins ara el govern municipal havia explicat que a partir del setembre podrien començar les feines relacionades amb l'enderroc total de la Tèrmica. Malgrat tot, les últimes declaracions de l’alcaldessa Rosa Fonoll a Ràdio Cubelles confirmen que serà l’any que ve quan es faran aquestes activitats. De fet, l’empresa Endesa tenia un marge de 4 anys per procedir al desmantellament total de la central de Cubelles. L’any passat ja va fer una revisió dels elements amb més valor històric per tal d'arxivar-los en el seu propi fons. El proper pas ja serà el d’enderrocar la xemeneia de 175 metres d’alçada.


  • Tèrmica

Enllaços relacionats

  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles