Fi de la vigilància a les platges de Cubelles

16 de setembre de 2016


Aquest dijous ha culminat el servei de salvament i socorrisme. El balanç d'incidències és d'un estiu tranquil on ha prevalgut la tasca de prevenció.

Fes un clic a l'enllaç per escoltar l'Entrevista amb l'Eva Escardó, Tècnica de Medi ambient de l'Ajuntament

Les platges de Cubelles tanquen avui la temporada d’estiu i ho fan amb un balanç positiu. El servei de vigilància, salvament i socorrisme de les platges de Cubelles és competència de la regidoria de Medi Ambient i aquest estiu s’ha prestat mitjançant contracte amb l'empresa Sanea. Segons les dades que disposa la Regidoria fins el 20 d’agost, s’han fet 8 rescats, però no s’ha hagut de lamentar cap ofegament. La majoria d’incidències han estat les habituals: petites ferides i picades de medusa o peix aranya.

 

Els socorristes han hagut de vigilar els 3 quilometres de platja que té Cubelles. Bona part de la seva feina s’ha centrat a fer prevenció per evitar situacions de perill. En aquest sentit, segons les dades recopilades fins el 20 d’agost, s’han fet 437 actuacions d’aquest tipus. La resta d’incidències han passat per 120 picadures de meduses, 69 d’aranya i 57 ferides, 33 eriçons, 33 picades d’abelles. També cal destacar el centenar de banys assistits a persones discapacitades que han fet ús de la cadira amfíbia. Un cop tancat el servei de salvament, la Regidoria acabarà de recollir les dades en una memòria detallada que donarà a conèixer properament.

 

D'altra banda, el govern va aprovar a finals d'agost "la imposició de penalitats a l'empresa Sanea 2008 SL, adjudicatària del contracte de socorrisme i salvament a les platges de Cubelles per la demora en l'adscripció de mitjans compromesos al contracte". Segons ha pogut saber Ràdio Cubelles, l'empresa no va desplegar les motos aquàtiques de salvament fins al cap d'uns dies d'haver començat el servei.

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles