Fauna de Cubelles se suma a l’alerta per la possible contaminació de les zones de bany

15 de setembre de 2016


Segons l’entitat mediambientalista, l’Ajuntament no hauria fet els mesuraments sobre la qualitat de l’aigua tal com marca la normativa. Amb aquesta protesta, Fauna de Cubelles manté la mateixa línia que els voluntaris de SEO Birdlife, que són els qui han fet arribar aquesta situació a l’associació que s’encarrega del lliurement de les banderes blaves.

Entrevista a Carles Rios, president de Fauna

 

Fauna de Cubelles fa pinya amb els voluntaris de SEO Birdlife i també protesta pels efectes dels abocaments d'aigües fecals a les aigües de bany. El president de Fauna, Carles Rios, considera que la normativa estableix que s’han de fer anàlisis cada vegada que plou i hi ha abocaments, cosa que, segons diu, no s’hauria fet.

 

Per la seva banda, l’Ajuntament ja va publicar un comunicat conjunt amb l’entitat de la Bandera Blava (FEE-ADEAC) on s’afirmava que no s’ha extret cap guardó per aquests motius a les platges cubellenques.

 

Així i tot, Fauna de Cubelles alerta que els abocaments d’aigües fecals posen en perill que es mantingui la Bandera Blava almenys en els dies posteriors a la contaminació. Des de Fauna de Cubelles també lamenten que tot i que s’havia aconseguit recuperar l’espai natural, des del seu punt de vista, en poc temps s’ha fet marxa enrere i s’està perdent qualitat ambiental.

 

Per la seva banda, la regidoria de Medi Ambient està pendent de reunir-se amb l’Agència Catalana de l’Aigua, amb qui tenen una cita prevista el dimarts que ve, on també hi participarà el Consell Comarcal del Baix Penedès. Les tres institucions parlaran sobre com millorar l’estació de bombament que més problemes ecològics està produint actualment.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles