Passos inundats, carrers tallats i nous vessaments d'aigües fescals al Foix, primer balanç de la tempesta a Cubelles

14 de setembre de 2016


La pluja ha provocat els problemes habituals en els punts inundables de la vila

Passos inundats, carrers tallats i nous vessaments d'aigües fescals al Foix, primer balanç de la tempesta a Cubelles. La pluja ha provocat els problemes habituals en els punts inundables de la vila. Especialment s’ha acumulat una gran quantitat d’aigua al pont del carrer d’Arles de Tec que continua tallat al trànsit. A l’avinguda del terme s’ha optat per tallar un dels carrils per seguretat ja que s’hi ha acumulat fang i brutícia arrossegada per la pluja. A primera hora tampoc es podia circular pel carrer de la Millera ni pel carrer Verge del Pilar, als voltants de l’escola Vora del Mar, però a partir de les nou s’ha reobert l’accés.

 

També ha estat tallat al trànsit com sempre que plou el pas per a vehicles alts de sota la via del tren al passeig fluvial amb l’avinguda onze de setembre. Tanmateix, l’autobús urbà ja no ha de variar la seva ruta perquè el vehicle nou que circula des de fa mesos pot superar la via del tren pel pas normal.

 

Més enllà dels efectes pel trànsit, en aquest punt del passeig fluvial s’han tornat a produir vessaments importants d’aigües de claveguera directament al riu Foix.

Una aigua visiblement contaminada amb restes de brutícia evidents i una pudor considerable. Tot i aquests signes de contaminació, l’alumnat dels instituts ha continuat fent ús de la drecera que creua el riu enmig de tolls d’aigua de claveguera. Malgrat els dubtes inicials, s’han vist desenes de nois que finalment decidien creuar el riu igualment enmig de les restes d’aigües fecals.

 

Al barri de mar és on s’han vist més efectes en els carrers a causa de la pluja, que ha estat intensa en alguns moments de la nit. Això ha provocat que s’aixequés alguna tapa del clavegueram però no hauria afectat locals o aparcaments particulars com en altres ocasions. A banda d’aquestes incidències més o menys habituals observades per Ràdio Cubelles, la policia local no ha informat d’altres fets rellevants relacionats amb la tempesta d’aquesta nit.

 

Pel que fa a les dades meteorològiques de l’estació més propera, la precipitació acumulada hauria arribat als 22 litres per metre quadrat, una quantitat que hauria caigut en poca estona aquesta matinada.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles