La Verema acollirà una mostra del Grup de Dansa de Vilanova

8 de setembre de 2016


Com a obsequi al poble de Cubelles el Grup de Dansa ballarà la Cascavellada del poble d’Arles de Tec, recuperat per l'entitat vilanovina fa més de cinquanta anys, quan encara no hi havia cap vincle amb aquest poble de la Catalunya Nord.

L’exhibició començarà a la plaça del Mercat a partir de les 22 hores i es farà conjuntament amb altres actes propis de la festa, com la trepitjada de raïm i la proclamació del Pubillatge de Cubelles 2016.

 

En l’actuació de divendres, el Grup de Dansa de Vilanova oferirà un repertori variat, amb balls propis de les terres tarragonines, com la Jota Foguejada de Benissanet i la Jota de la Pobla de Massaluca; danses de saló com la Quadrilla de Martorell i altres balls senyorials i solemnes. A més, interpretarà una dansa molt adient per la festa de la verema: l’Hereu Riera. Aquest és un ball típic de taverna que està pensat com una juguesca. El ballador col·loca sobre un got de vi dues fustes en forma de creu i ha de saltar-hi per sobre intentant no fer caure el got que hi ha a sota. Antigament, si el ballador arribava al final de la dansa sense haver-lo fet caure, se’l bevia, en canvi si no ho aconseguia, l’havia de pagar.

 

Cal destacar també, que com a obsequi al poble de Cubelles el Grup de Dansa ballarà la Cascavellada del poble d’Arles de Tec, un municipi agermanat amb la vila de Cubelles des de fa molts anys. Es dóna la curiositat que aquest ball va ser recuperat pel Grup de Dansa de Vilanova fa més de cinquanta anys, quan encara no hi havia cap vincle amb aquest poble de la Catalunya Nord. El Grup de Dansa no ballava a Cubelles des de feia trenta anys, segons apunta la mateixa entitat.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles