L’Ajuntament treballa per tancar definitivament la protectora d’animals

8 de setembre de 2016


El proper pas serà decomissar els gossos que hi queden. De moment encara no s’han marcat terminis definitius però sí que la intenció és accelerar el procés de clausura que fa anys que s'allarga.

Entrevista al regidor de Medi Ambient i Salut, Josep Maria Hugué, i la tècnica de Medi Ambient, Eva Escardó.

 

L'Ajuntament assegura que el conflicte jurídic amb la propietat de la Protectora d'Animals i Plantes del Garraf, ubicada al camí del cementiri, s'ha resolt donant la raó al consistori. En aquest sentit, segons el govern municipal, les sentències confirmen que l'activitat és il·legal i que l'ajuntament no té cap deute amb la propietat. En conseqüència, el regidor Josep Maria Hugué ha assegurat que volen resoldre una situació que s'allarga des de fa molts anys.

 

Per la qual cosa, el proper pas serà trobar la manera de traslladar els gossos que quedin a la protectora a un altre lloc. En aquests moments, la regidoria de medi ambient i salut està estudiant diverses opcions d’allotjament provisional per als gossos que hi ha ara a la protectora. El cost d’aquest allotjament repercutirà finalment un altre cop a la propietat del refugi. El consistori manté contactes amb els responsables de la protectora perquè redueixin tant com puguin el nombre de gossos que hi habiten. I és que un cop es decomissin els animals, les despeses de manteniment i d’allotjament que hagi d’avançar l’ajuntament acabaran anant a càrrec dels propietaris de la protectora, segons ha afirmat el regidor Hugué.

 

L’any 2015 l’Ajuntament també va tenir un conflicte amb l’entitat Olescan perquè va encabir més gossos a la protectora de Cubelles. Després de diversos estires i arronses, Olescan va acabar emportant-se els animals. Així i tot, la protectora ha continuat allotjant gossos abandonats, que van en augment malgrat les adopcions.

 

Ràdio Cubelles s'ha posat en contacte amb els responsables de la protectora per tal que facin arribar el seu punt de vista sobre com encaren la situació actual i el futur del seu projecte.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles