La Festa de la Verema s’apropa i com sempre comptarà amb l’elecció del pubillatge entre els actes més habituals

2 de setembre de 2016


Aquest cap de setmana és l’últim per participar de l’elecció dels càrrecs de pubilla i hereu infantil i juvenil, així com altres figures com la dama i el fadrí

Entrevista amb la Júlia Esteve i a l'Eric Valenzuela, pubilleta i hereutet 2015
 
Entrevista amb l'Anna Colet i l'Eric Fontanals, pubilla i hereu 2015

 

A molts municipis de Catalunya, la figura de l’hereu i la pubilla es mantenen molt actives. Una d’aquestes localitats és Cubelles, que cada any escullen els seus representants durant la Festa de la Verema. Concretament, el certamen tindrà lloc el segon cap de setmana de setembre, els dies 9 i 10.
 
Abans de l’acte de proclamació del pubillatge, els participants hauran de passar una fase de preselecció davant d’un jurat, en un acte que tindrà lloc el divendres 9 de setembre. La pubilla de Cubelles de la Verema 2015, Anna Colet, ens han explicat en declaracions a Ràdio Cubelles en que consisteix aquesta fase de preselecció.
 
La tradicional figura de l’hereu i la pubilla s’ha convertit amb els anys en part imprescindible de la simbologia de la tradició cultural catalana. El món del pubillatge, sovint desconegut, té l’objectiu de cercar aquells joves que puguin convertir-se en bons amfitrions de la seva població. No obstant això, la pubilla i l’hereu de Cubelles de la Verema 2015 creuen que el pubillatge és una tradició que s’està perdent amb el pas del anys i que el jovent de la vila no fa res per sostenir-la.
 
Les inscripcions, que són gratuïtes, encara estan obertes i es poden realitzar presencialment a les Oficines de Turisme abans del 3 de setembre o bé a través d’un formulari des del web municipal. Per a poder concórrer, només cal estar empadronat al municipi i tenir entre 7 i 23 anys.

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles