Els índex d'ocupació turística dels mesos de juliol i agost han estat positius

2 de setembre de 2016


Es detecta un augment d'entre el 10 i el 20% de l’ocupació turística respecte a l’any passat

 

 Resultado de imagen de Turisme cubelles

 

 Entrevista a Imma Laborda, tècnica de Turisme de l'Ajuntament

 

Els índex d'ocupació turística dels mesos de juliol i agost han estat positius. Des de les Oficines de Turisme, segons les dades facilitades pels diferents allotjaments turístics de la vila, es detecta un augment d'entre el 10 i el 20% de l’ocupació turística respecte a l’any passat. Un cop analitzades les dades d'aquest d’estiu, s'aprecia que l’ocupació hotelera del mes de juliol s'ha situat al voltant del 50-60%. Mentre que durant el mes d’agost, les dades han augmentat respecte al mes anterior, situant-se en una mitjana del voltant del 65 i 70%.

 

Durant la primera quinzena d’agost, l’ocupació ha arribat als índex més alts de l’estiu, en la majoria d’establiments, situant-se al voltant del 80%. En dies puntuals i, sobretot pel pont del 15 d’agost coincidint amb la Festa Major, fins i tot s’ha arribat al 100% d’ocupació en alguns dels establiments.  Aquestes són dades provisionals fins els moment a l’espera del tancament final de la temporada d’estiu.

 

En general, segons informen des dels establiments, es considera que hi ha hagut un increment d’ocupació respecte l’any anterior però que, en contrapartida, es realitzen estades més curtes.  Es considera que hi ha hagut també un augment en la mitjana d’ocupació dels càmpings durant aquests mesos d’estiu. I que s'està en una línia ascendent pel que fa a l’ocupació en l'ús d'apartaments turístics a Cubelles.

 

La tipologia de turisme és principalment familiar, de sol i platja. I en quan a la procedència, la majoria dels visitants provenen de Barcelona (la seva àrea metropolitana), i d'altres indrets de Catalunya. Hi també hi ha presència de turisme procedent de la resta de l'estat espanyol. Pel que fa al turisme internacional cal destacar, sobretot, els turistes procedents de França, entre d’altres països europeus.

 

D'altra banda, les oficines de turisme canvien els seus horaris a partir d'aquest mes de setembre. L'Oficina del Castell canvia el seu horari i adapta el servei d'atenció al públic. Serà de dilluns a dissabte de 10h a 14h i els dijous de 17h a 19h.  També el Punt Turístic de la Platja obrirà només els caps de setmana durant els mesos de setembre i octubre. L'horari d'atenció al públic serà els dissabtes, diumenges i festius de 10 a 14h.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles