El Cable Ski haurà de tancar la seva activitat i desmuntar la instal·lació en una setmana

2 de setembre de 2016


El departament de Ports de la Generalitat ha enviat una notificació als responsables on els informa que no els renova el permís per continuar ocupant aquesta zona del municipi.

Wake cubelles

 

Entrevista als responsables del parc d'esquí de cable de Cubelles, Martine Becqueriaux, i el seu assessor, Jaume Garcia

 

El parc d'esquí de cable de Cubelles té els dies comptats per ordre de la Generalitat. Després de diversos tràmits burocràtics, finalment, el departament de Ports ha anunciat aquest dimecres 31 d'agost als responsables de la instal·lació que tenen 10 dies per tancar i desmuntar-ho tot. El dia 9 de setembre faran una inspecció per revisar que s'hagin complert les seves ordres.

 

El permís inicial per ocupar la dàrsena era de tres anys i vencia aquest 2016. El Cubelles Water Parc (CWP) hauria intentat renovar-lo per poder continuar amb les seves activitats sense èxit. Per la seva banda, la Generalitat però hauria respost que no vol renovar aquest tipus de permís i que, de fet, tenen 10 dies per retirar tots els elements de l'esquí de cable i del xiringuito ubicats a la dàrsena del davant del passeig de la Marina. La mateixa activitat ja va rebre una sanció econòmica del mateix departament el 2015.

 

Els actuals responsables d’aquest parc dedicat al wakeboard i altres modalitats esportives lamenten la rigidesa de la Generalitat. Martine Becqueriaux ha confirmat que personal de Ports els ha informat aquesta setmana del marge de 10 dies per retirar-ho tot. Un termini que consideren insuficient per poder treure totes les instal·lacions.

 

Un dels assessors del CWP és en Jaume Garcia, qui ha explicat quines han estat les demandes principals de la Generalitat per sancionar-los: l'ocupació de més sòl del previst, la navegació de caiacs i paddle surf a la dàrsena, i l'arrossegament d'una 'banana' amb l'esquí de cable.

 

Tanmateix, els responsables de la instal·lació haurien provat de regularitzar les activitats i la superfície ocupada, en un primer moment, i també haurien demanat la renovació de les autoritzacions. La Generalitat, per la seva banda, va iniciar un procés de revocació dels permisos i després va rebutjar la petició de renovació per tres anys més. Jaume Garcia, assessor del CWP, ha explicat que ara han optat per iniciar la via judicial.

 

Mentrestant, aquest cap de setmana l’activitat encara estarà en funcionament i té previst un campionat de joves promeses per aquest diumenge. Així i tot, a partir de la setmana que ve ja no obriran i no descarten desmuntar alguns elements de la zona.

 

La instal·lació del parc d'esquí de cable va començar el 2013 tot i que el primer estiu d’activitat no va ser fins el 2014. Ha acollit diversos tornejos i ha estat el lloc d’entrenament, entre d’altres, de la Carlota i el Raúl Lòpez, dos germans de Cubelles que en les seves categories respectives han guanyat campionats internacionals de wakeboard.


  • Chiri cubelles 1
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles