L’Ajuntament té a punt la millora de l’enllumenat públic

1 de setembre de 2016


L’objectiu és actuar en aquells carrers on més d’una vegada es queden a les fosques

Entrevista A José Manuel Ardila, regidor de Serveis Viaris, Urbanisme i Planejament

 

L’empresa de manteniment de l’enllumenat públic (SECE) ha realitzat diverses millores al municipi. Una ha estat la substitució del fanal de la rotonda d'entrada a Cubelles, en sentit Vilanova que no podia ser reparada degut a defectes estructurals en la base de la seva columna. També s’ha reparat una avaria de línia que afectava a tres fanals al carrer Doctor Fleming. Aquesta actuació ha permès solucionar el problemes que hi havia amb l’enllumenat a la zona del Molí de Baix. Des del consistori s'assenyala la complexitat d'algunes de les accions. En aquest sentit, cal tenir present que moltes vegades fanals que estant en perfecte estat no funcionen perquè els defectes es troben en les línies elèctriques soterrades que passen pels carrers, i reparar-los no és tan senzill com canviar una bombeta. També s’ha actuat substituint un fanal a l’entrada de la urbanització de la Gaviota en la cruïlla amb la C31, i reposant tota la instal·lació que va ser sostreta en el pas inferior de la Carretera a l’alçada del Carrer Estació.

 

En les properes setmanes es realitzaran algunes substitucions puntuals de fanals i llumeneres que presenten deterioraments o bé es troben malmeses, com ara en el Carrer Sumella, Avda. Riera, Passeig Fluvial, Carrer Raval, SkatePark, Ctra. Mas Trader, etc. El regidor ha anunciat que, properament i fins a final d’any, es faran altres actuacions de millora de línies en zones on la instal·lació i el cablejat està envellit o malmès, cosa que provoca que alguns fanals no funcionin o bé facin saltar la llum de tant en tant, especialment quan plou.

 

Aquestes actuacions representen una important inversió que s’acosta als 50.000€, donat que els treballs no són tan senzills com canviar una llumenera o un fanal. Algunes de les zones d’actuació són Rbla. General Moragas, C. Rocacrespa, Av. Onze de Setembre, C. Amadeu Vives, C. Verge de Montserrat, C. Estació, Passatge Riu Ebre, etc. El regidor de Serveis Viaris, José Manuel Ardila és conscient que hi ha d’altres zones fosques que requereixen d’inversió i anuncia que es concretaran en els propers pressupostos municipals.

 

Per altra banda, també s’està estudiant actuacions en els semàfors en la C-31 amb l’objectiu de substituir tots els elements deteriorats (òptiques amb leds fosos i viseres trencades) i incorporar en els dos passos de vianants de la carretera senyalització acústica per persones invidents.

 

L’empresa SECE, que executa el servei, es fa càrrec del control del funcionament i manteniment correctiu de l’enllumenat, porta a terme reparacions de l’enllumenat i fa revisions diàries, mensuals i anuals de funcionament, entre d’altres.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles