Voluntaris de SEO Birdlife alerten que la contaminació del riu posa en perill les banderes blaves

30 d'agost de 2016


En declaracions a Ràdio Cubelles han assegurat que si abans de l’estiu que ve no s’ha incrementat la capacitat de l’estació de bombament, les aigües fecals provocaran la pèrdua de la qualitat de l'aigua de les platges

Entrevista als cubellencs voluntaris de SEO Birdlife, Leo Artisó i Pablo Ruiz.

 

Els cubellencs voluntaris de l'ONG ecologista SEO Birdlife, Leo Artisó i Pablo Ruiz, creuen que quan es produeixen abocaments d'aigües fecals al Foix disminueix la qualitat de les aigües de bany de la platja de la Mota i la platja Llarga.

 

L’Ajuntament, per la seva banda, no té constància de cap efecte sobre la qualitat de l’aigua de bany. Tal com ha explicat la tècnica de Medi Ambient, Eva Escardó, els anàlisis de l'Agència Catalana de l'Aigua determinen una qualitat excel·lent.

 

Els voluntaris de SEO Birdlife a Cubelles però, defensen que és quan es produeixin episodis de vessaments quan s'ha d'analitzar la qualitat de l'aigua per veure com afecta a les zones de bany. En tot cas, mantenen que les banderes blaves per la temporada que ve estan en perill si no es posa cap remei als abocaments d’aigües fecals.

 

Des de l’ONG ecologista també apunten que una de les primeres accions immediates ha de ser l’ampliació de l’estació de bombament perquè disminuïrà la quantitat d'aigües brutes abocades al Foix.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles