Les banderes onegen una altra vegada a la façana de l’ajuntament més d’un any després

18 d'agost de 2016


La delegació del govern espanyol a Catalunya va començar el requeriment i la denúncia el mes de gener passat. Malgrat que l’ajuntament ha penjat la bandera catalana, l’espanyola, l’europea i la del municipi, no es descarta que la delegació del govern espanyol insisteixi en una sanció per via judicial pel que considera un incompliment de la llei de banderes.

Declaracions de l'alcaldessa Rosa Fonoll

 

 

L’ajuntament va argumentar des del principi que no posava les banderes perquè l'espanyola desapareixia constantment i no es volia fer càrrec de la despesa de reposar-la. Finalment ha optat per posar els pals a la part més alta de la façana, de manera que ja no s’hi pot accedir per sostreure-les. Des de fa setmanes, les banderes ja són a l’Ajuntament, tot i que menys visibles que abans. L’alcaldessa Rosa Fonoll, en declaracions a Ràdio Cubelles, ha resumit el problema i ha explicat que la solució amb les banderes a l’ajuntament ha estat posar els pals a tocar de l'últim pis.

 

L’agost de l’any passat, el grup municipal del PP ja va reclamar que les banderes onegessin a l’Ajuntament durant la Festa Major. Des del gener ha estat la insistència de la delegació del govern a Catalunya que ha forçat al govern a prendre la decisió d’elevar els pals i tornar a penjar totes les banderes. L’alcaldessa Rosa Fonoll ha lamentat que malgrat haver tornat a penjar les banderes, la delegació del govern espanyol amenaci de continuar amb una denúncia contra el consistori.

 

El compliment de la coneguda com a llei de banderes espanyola, que és la Llei 39/1981 de 28 d’octubre, ha estat una de les obsessions que ha caracteritzat l’actual delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria de los Llanos de Luna, qui ha estat perseguint diversos ajuntaments que no volen tenir penjada la bandera espanyola. 


  • Banderes ajuntament
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles