L’alumnat de secundària farà pràctiques a les llars d’infants i al casal d’avis

4 d'agost de 2016


L’Ajuntament s’adhereix al projecte de Servei Comunitari impulsat pel departament d’Ensenyament

Entrevista a Ester Perez, regidora d'Ensenyament

 

L’alumnat de 3r i 4t d’ESO dels instituts Cubelles i Les Vinyes haurà de completar a partir del curs vinent un total de vint hores de serveis a la comunitat. La iniciativa respon al projecte de Servei Comunitari impulsat pel departament d’Ensenyament de la Generalitat i al qual s’ha adherit l’Ajuntament de Cubelles, segons acord de Junta de Govern Local del dia 13 de juliol. Els estudiants de 3r o 4t de secundària, a criteri de cada centre, destinaran deu hores de formació a l’aula i deu més fora de l’horari lectiu.

 

L’objectiu és que durant la seva etapa de formació obligatòria executin accions de compromís cívic i comparteixin els seus coneixements amb el conjunt de la ciutadania. De fet, l’any passat i com a prova pilot, l’Institut Cubelles ja va dur a terme tres projectes: Classes de repàs a infants de primària en col·laboració amb Càritas, l’apadrinament d’un alumne de 1r d’ESO i l’execució de treballs comunitaris al mateix centre, talment com una brigada d’obres i manteniment.

 

Enguany, ja sota el paraigües del conveni aprovat amb Ensenyament, l’oferta s’amplia i l’alumnat dels dos instituts podrà també desenvolupar dues noves iniciatives. D’una banda, explicar contes als nens i nenes de les dues llars d’infants municipals i, de l’altra, contribuir en l’aprenentatge d’informàtica i noves tecnologies dels usuaris del casal d’avis de la vila. De retruc, des de la regidoria d’Educació es pretén que l’alumnat s’enriqueixi amb les dues accions previstes i comparteixi experiències amb altres col·lectius del municipi.

 

En el cas de l’Institut Cubelles, el projecte ja serà curricular de cara al curs vinent mentre que per a Les Vinyes de moment s’ofertarà com a matèria optativa. El projecte de Servei Comunitari va començar a implementar-se durant el curs passat i es previst que clogui el seu desplegament l’exercici 2019/2020.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles