L’Agrupació de Balls Populars es prepara per l’assaig general d'aquest dissabte

5 d'agost de 2016


La vintena de colles de l’entitat han intensificat aquesta setmana els assajos i ja estan a punt per sortir pels carrers del centre de la vila. L’acte, arrencarà a les vuit de la tarda, des de la plaça de la Vila, i acabarà a les 22h, davant de l’església

Entrevista amb la Gemma Sanchez, secretaria de l'Agrupació de Balls Populars

 

L’Agrupació de Balls Populars ja té a punt l’assaig general amb la participació del conjunt de colles de l’entitat. L’assaig General es farà aquest dissabte al vespre pels carrers de Cubelles. Sortirà des de la plaça de la Vila i acabarà al carrer de l’església a les 22h. La festa però seguirà a les 23:30h, amb ball disco mòbil i el DJ Pablo Picón, a la plaça del Mar. 

 

Aquest és un dels diversos actes que inicien una extensa programació de Festa Major. La vintena de colles de l’Agrupació de Balls Populars estan intensificant aquests dies els seus assajos de cara a les diferents cercaviles de la Festa Major. L’assaig general és un dels actes més esperats per les colles que serveix per escalfar motors de cara als preparatius de la Festa Major.

 

I és que l’Agrupació de Balls Populars de Cubelles té un pes important en les cercaviles de la Festa Major. Vesteixen amb balls diversos aquesta festa gran. És el cas del ball de cintes, de les gitanes, els bastons, els panderos, els cercolets i el ball de pastorets. Un altre dels atractius per a petits i grans són els balls dels gegants de Cubelles, amb l’Abdó, l’Assumpta i el Charlie o de les seves bèsties com ara el Viagrot, la Draga i ara el drac petit. Tot amenitzat amb la seva música de les diferents colles de timbalers, timbaleres i grallers de l'Agrupació.

 

Cal recordar que aquest dimecres a la tarda va quedar inaugurada la mostra fotogràfica dels 20 anys de les gitanes que es podrà visitar durant aquest mes d’agost a la sala d’exposicions del Centre Social.

 

El municipi celebra la seva Festa Major en honor a la seva patrona, Santa Maria, amb propostes que no s’obliden de ningú: els que hi viuen i els que visiten la població per aquestes dates, els qui gaudeixen dels àpats populars i els qui prefereixen la ballaruga, els més petits, els amants de les tradicions populars... Tots tenen el seu espai. En pocs dies es concentra un gruix de programació festiva


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles