Aquest diumenge serà últim dia que es podrà visitar la mostra pictòrica de Josslyne Marmottan, al Foment Vilanoví

3 d'agost de 2016


“Cal·ligrafia invisible”, què és es títol de l’exposició, està composta per una trentena d’obres de diferents mides i formats elaborats amb diverses tècniques

image3

Entrevista a Josslybe Marmottan

 

Aquest diumenge serà últim dia que es podrà visitar la mostra pictòrica de Josslyne Marmothhan al Foment Vilanoví. Hi haurà una visita guiada a les 19h i se servirà una copa de cava per tancar l’exposició.  La mostra és de contingut més eclèctic i un dels temes és la lluna.  Oli, paper amate, pintura sobre fotografia o monotípies, entre d’altres, són algunes de les tècniques, en alguns casos força experimentals i innovadores, que utilitza Marmottan per crear la seva obra. “Cal·ligrafia invisible”, què és es títol de l’exposició, està composta per una trentena d’obres de diferents mides i formats elaborats amb diverses tècniques. Recordem que la mostra inaugurada al mes de juliol es tancarà aquest diumenge, a les 7 de la tarda, al Foment Vilanoví.  Es pot visitar de les 6 de la tarda a 9 del vespre. 

 

Viatgera de cor, els seus temes o sèries són variats, com una finestra orientada a l’univers escollit fusionant la realitat amb l’essència, el misteri i el seu interès per la natura i el tema urbà amb pinzellades lliures, paraules com grafismes, fulla d’or, de plata, utilitzant diverses tècniques.

Ha realitzat nombroses exposicions individuals i col·lectives a Catalunya -Barcelona (4 Gats, Taller Dadà, Galeria Cartoon), Cubelles, Vilanova i la Geltrú (Prisma, Istmes), Sitges (Palau Maricel), Vilafranca, El Vendrell-, Mèxic -Ciutat de Mèxic (Palacio de la Mineria, Museo JL Cuevas, Centro Cultural Reyes Heroles, Centro Sto Domingo), Oaxaca, Puebla, Tulum, Guadalajara i Veracruz- Paris, Milà, EEUU i Nicaragua entre d’altres.

Últimes exposicions:
2013 – Museo de Antropologia de Xalapa a Veracruz, Mèxic
2013 – Centre Cívic de Can Deu, Barcelona
2014 – Museo Trostky, CD Mèxic
2015 – Museu Irla, Sant Feliu de Guíxols, Girona
2016 – Stella Magni Gallery , CD Mèxic

 

L’obra de Josslyne Marmottan, a l’exposició CAL·LIGRAFIA INVISIBLE captiva sencera aquesta sensació de desconcert davant un contrast que juga amb la percepció de formes múltiples, l’impacte és més subtil però igualment potent en les peces on la forma s’ha abstret gairebé completament i queda només el color i la sensació de moviment.

 

IMG_5414

Les pintures es desdoblen sense esgotar-se en una obra que escomet el tema a través d’una varietat de tècniques que inclouen pintura acrílica, aquarel·la, monotípia, fotografia i les seves trobades experimentals -imatges alterades digitalment, impreses en tela, en paper amate i voltes a pintar.

 

En alguns casos la trama es complica amb l’afegit de les dimensions del cel amb la cal·ligrafia de la Lluna, diferents superfícies en que lletres de la lluna reposen i es transforma en realitats trobades desafiament, les textures també són protagonistes, on apareixen figures visibles que es tornen invisibles… els colors es tornen líquids, blaus, grocs, violetes, liles o plata salaritzada. Hi ha aquí un registre divers de temàtica, que rendeix un concentrat d’arrels oníriques, lucinants, hiperreals, gairebé abstractes. Aquesta substància es decanta feliçment en l’obra: la versatilitat amb que traspassa els límits d’una o altra tècnica és ostentació d’un impuls original potenciat que flueix lliurement en el seu treball creatiu.

 

En aquestes obres, Joss Marmottan exalta amb precisió la irrealitat invisible de la realitat.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles