Les platges Llarga i de La Mota acolliran tallers ambientals, aquest dissabte

3 d'agost de 2016


Els participants podran aprendre eines per reutilitzar residus i rebran nocions sobre els primers auxilis

 

Segueix la programació de les activitats ambientals a les platges de Cubelles iniciada el 30 de juliol. Aleshores es va donar a conèixer la vegetació de les platges i desembocadura del riu Foix. Aquest dissabte, 6 d’agost la platja Llarga acollirà nous tallers. Un sobre com podem reutilitzar els nostres residus, i l'altre sobre els primers auxilis aquàtics. En aquest cas els dos tallers es faran de les 17:00 a les 19:00 h.

 

A la platja de la Mota de Sant Pere només se'n farà un; el taller de reutilització de residus, en una jornada matinal, de les 11:30 a les 13:30h. Els tallers són gratuïts. Per disposar de més informació cal adreçar-se als mòduls de salvament.

 

Pel que fa als continguts d'aquestes jornades divulgatives, el taller de reutilització de residus té com a objectiu sensibilitzar als participants sobre la problemàtica que representa per al medi i les alteracions que es produeixen davant l’abocament de residus a les zones de platja i al mar. Durant aquesta activitat, els participants aprendran a reutilitzar els residus a partir d'objectes diversos que serviran per a l'elaboració de joguines, torretes per a plantes, entre d'altres. Aquest taller també té com a objectiu donar a conèixer les diverses fraccions en les que cal classificar les deixalles domèstiques i en quins contenidors cal disposar-les. Així com de conscienciar de la necessitat de reduir la producció de deixalles a les nostres llars i promocionar la separació en origen de residus, com a mesura de protecció del medi ambient. Entre d'altres coses, a través d'aquesta formació es vol aconseguir que els ciutadans que acudeixen a les platges de Cubelles dipositin les deixalles als contenidors corresponents. I que coneguin les idees de reutilització de deixalles aplicables a les llars.

 

En quant a les jornades divulgatives sobre els primers auxilis aquàtic, els participants podran conèixer quins són protocols d’actuació se segueixen per atendre un accidentat, i el material que s’utilitza. També es vol aconseguir que els ciutadans que acudeixen a les platges de Cubelles les respectin, ja que són un espai natural. A més, es mostrarà als participants que els espais naturals també són espais en els que en poden dur a terme activitats de lleure (passejades, esports, etc.) de forma segura. Es donaran conceptes bàsics de primers auxilis i es parlarà dels Protocols i dels elements materials (reanimació cardiopulmonar (RCP), ús del Desfibril·lador Extern Automàtic (DEA) davant d’una parada cardíaca, cremades, ferides obertes, fractures òssies, altres lesions). I, entre d'altres coses, s'informarà de l'operatiu d’actuació dels Serveis de Vigilància, Salvament i Socorrisme a les platges de Cubelles davant d’un emergència.

 

Les zones de platja formen part d’un espai natural en el què es porten a terme diverses activitats de lleure (descans, prendre el sol, banys, pesca, activitats esportives, etc.), les quals es poden realitzar de forma sostenible i respectuosa pel medi, i considerant els riscos i perills potencials que comporten aquestes activitats.

 

La prevenció és la principal eina de la que es disposa per evitar accidents a les zones de platja, i per aquest motiu una de les principals objectius dels Serveis de Vigilància, Salvament i Socorrisme és comunicar als ciutadans que acudeixen a les zones de platja els nivells de perill. Tot i això, si, malauradament, es produeixen accidents entre els usuaris de les zones de platja, els Serveis de Salvament i Socorrisme tenen establerts una sèrie de protocols d’actuació per atendre el més aviat possible els accidentats i minimitzar així les seves conseqüències, i detectar, si és el cas, la causa de l’accident i senyalitzar-la als demés usuaris. Si és necessari el trasllat de l’afectat a un centre hospitalari, els Serveis de Salvament i Socorrisme també tenen establerts uns protocols per a avisar ràpidament els Serveis d’Emergències Mèdiques (SEM) i atendre la persona accidentada fins a la seva evacuació.

 

La programació d'aquestes Jornades Divulgatives es realitzen a partir de la proposta presentada per Sanea 2008 SL per optar a la prestació de Serveis de Vigilància, Salvament i Socorrisme. 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles