L’Agrupació de Balls Populars està immersa en la celebració dels seus 20 anys

2 d'agost de 2016


L'entitat prepara l'edició d'un llibre que repassi la història dels dos decennis. El programa de la Festa Major de Cubelles recull a través d'un escrit un tast de la trajectòria d'aquesta entitat

El programa llibret de la Festa Major de Cubelles recull un reportatge dels 20 anys de l'ABP 

  

L'edició d'un llibre de Joan Pujol amb la col·laboració de la junta de  l'entitat repassarà la història de l'ABP

 

En 20 anys l'Agrupació de Balls Populars duplica el nombre de colles

 

L’Agrupació de Balls Populars està immersa en la celebració dels seus 20 anys. L’entitat està commemorant una doble efemèride amb la celebració també dels dos decennis de la colla de gitanes. L’edició d’un llibre que repassi la trajectòria història de l’entitat, i el pregó de Festa Major per part de les gitanes són alguns dels ingredients festius d’aquests dos aniversaris.

 

Precisament, aquest dimecres s’inaugura també una mostra fotogràfica en commemoració als 20 anys de la colla de gitanes, que està instal·lada al Centre Social. La inauguració es farà a dos quarts de nou del vespre. La mostra dedicada als 20 anys de les gitanes es podrà visitar durant el mes d’agost. L’horari d’obertura és de dilluns a divendres de les 10 a les 14:30h i de 16 a les 21:30h. El dissabte, de les 10 a les 13h.

 

La vintena de colles de l’Agrupació de Balls Populars estan intensificant aquests dies els seus assajos de cara a les diferents cercaviles de la Festa Major. L’assaig general és un dels actes més esperats per les colles que serveix per escalfar motors de cara als preparatius de la Festa Major. L’Assaig General es farà aquest dissabte al vespre pels carrers de Cubelles. Sortirà des de la plaça de la Vila i acabarà al carrer de l’església a les 22h. La festa però seguirà a les 23:30h, amb ball disco mòbil i el DJ Pablo Picón, a la plaça del Mar.

 

I és que l’Agrupació de Balls Populars de Cubelles té un pes important en les cercaviles de la Festa Major. Vesteixen amb balls diversos aquesta festa gran. És el cas del ball de cintes, de les gitanes, els bastons, els panderos, els cercolets i el ball de pastorets. Un altre dels atractius per a petits i grans són els balls dels gegants de Cubelles, amb l’Abdó, l’Assumpta i el Charlie o de les seves bèsties com ara el Viagrot, la Draga i ara el drac petit. Tot amenitzat amb la seva música de les diferents colles de timbalers, timbaleres i grallers de l'Agrupació.

 

El municipi celebra la seva Festa Major en honor a la seva patrona, Santa Maria, amb propostes que no s’obliden de ningú: els que hi viuen i els que visiten la població per aquestes dates, els qui gaudeixen dels àpats populars i els qui prefereixen la ballaruga, els més petits, els amants de les tradicions populars... Tots tenen el seu espai. En pocs dies es concentra un gruix de programació festiva.

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles