Els balls populars protagonistes de la Festa Major Petita

29 de juliol de 2016


El cap de setmana estarà marcat pel cercavila del vintè aniversari de la colla del ball de gitanes, el correfoc i la trobada de gegants.

 

BALL DE GITANES

L’Agrupació de balls populars ha anat celebrant els corresponents aniversaris assenyalats de les seves colles. Aquest 2016 és el torn dels 20 anys des de la creació del ball de gitanes de Cubelles. Per aquest motiu aquest dissabte a partir de les sis de la tarda a la plaça de la vila, el poble podrà gaudir d’una exhibició de balls de gitanes que comptarà amb diverses colles convidades dels municipis del voltant. El recorregut del cercavila de Balls de Gitanes d’aquest dissabte passarà pel carrer Major, el carrer de Víctor Balaguer, el carrer de Joan Roig i Piera, girarà cap al carrer d’Àngel Guimerà fins al carrer de Sant Antoni i farà una ballada final a la plaça de Jaume Marsé.

 

CORREFOC

Les colles de foc cubellenques ja estan a punt pel correfoc. Malgrat la polèmica per les limitacions d’edat, les colles dels diferents balls reuniran totes les seves modalitats. Per tant, en aquest correfoc es podrà veure el Viagrot, el drac cubellenc que llença foc pels quatre costats, i per primera vegada un drac petit, que s’estrena al correfoc tot i que només ballarà i no tindrà pirotècnia. Aquesta bèstia petita la portaran els nens que s’han quedat per sota del límit per ser Diablets Petits. A banda de les bèsties, també sortiran la colla de Diables de Cubelles, la colla dels Diables Mitjans i la dels Diablets Petits, amb els que tenen l’edat suficient. Tots plegats acompanyats per les colles de timbalers també de totes les edats.

 

Aquest dissabte a partir de dos quarts d’onze de la nit, començarà el correfoc. Aquest any no hi haurà encesa de la façana del Castell sinó que les colles començaran el recorregut amb una primera encesa a la cantonada del carrer de Joan Roig i Piera amb el passeig de Narcís Bardají. D’allà les colles continuaran pel carrer d’Àngels Guimerà, la plaça de la Font, giraran avall pel carrer de Jacint Verdaguer fins al carrer Nou, després seguiran pel carrer del Mig i el carrer de l’Església. Aquí el correfoc entrarà a la plaça de Santa Maria fins al passeig de Narcís Bardají i arribarà a la plaça del Centre Social.

 

A partir de les dotze de la nit a la mateixa plaça del Centre Social hi haurà concert amb el grup The Patilla’s i servei de bar.

 

TROBADA DE GEGANTS

Aquest diumenge torna l’habitual Trobada de Gegants. Cubelles reunirà figures procedents de tot el país que voltaran en un cercavila pel centre del municipi. Serà l’edició número 32.

La Trobada de gegants arrencarà a dos quarts de vuit del vespre des de la plaça dels Pobles d’Espanya. Una estona abans, totes les figures estaran quietes per tal que tothom les pugui visitar de ben a prop. A dos quarts de vuit serà quan sortiran a ballar una per una o en parelles. El recorregut de la trobada de gegants pujarà pel carrer de la verge de Montserrat fins al passeig de Narcís Bardají. D’allà s’anirà recte fins al carrer d’Àngel Guimerà, la plaça de la Font, el carrer de Jacint Verdaguer i després els gegants passaran pel carrer del Mig, el carrer de l’Església, la plaça de Santa Maria i fins arribar a la plaça de la Vila.

 

El mateix diumenge, la plaça del Centre Social acollirà un concert d’Havaneres amb el grup Barcarola. Aquest serà l’acte que tancarà la programació de la Festa Major Petita.

 


Enllaços relacionats

  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles