Canvis al Correfoc

27 de juliol de 2016


La cita no podrà comptar amb l'encesa de la façana del Castell i els menors de 8 anys es queden fora de l'ús de pirotècnia. Les limitacions d'edat noves han comportat la creació d'una colla infantil que portarà una rèplica del Viagrot en petit i sense foc que s'estrenarà públicament dissabte.

Fotografia: ABP Cubelles

 

Entrevista a Gemma Sànchez, secretària de l'ABP

 

L’agrupació de Balls Populars ha topat amb dues obligacions que han provocat canvis que afecten de ple el correfoc de la Festa Major Petita, previst per aquest dissabte a partir de dos quarts d’onze. I és que els menors de vuit anys ja no estan autoritzats a fer servir munició pirotècnica de cap tipus. Fins ara els Diablets Petits podien començar a ballar amb tres anys, cosa que amb la normativa nova no serà possible. Per tant, tots els qui tenen entre 3 i 8 anys quedaran fora dels Diablets Petits. Per tal que aquest grup d'edat no es quedi sense ballar, però, l'Agrupació ha creat una nova colla infantil que portarà una rèplica petita del Viagrot que no llençarà foc. Una figura que s'estrenarà dissabte.

 

En total la colla quedarà dividida en 14 nens menors de 8 anys que passen a formar part del nou drac petit i 13 nens que formaran els Diablets Petits, dels quals 11 ja tenen 8 anys i 2 baixen dels mitjans a causa de les limitacions d'edat.

 

D’altra banda, el correfoc d’aquest any perd l’encesa del Castell. En aquest cas la decisió ha estat de l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona. El valor patrimonial que té l'edifici desaconsella que s'hi instal·li un sistema pirotècnic com el que s'havia fet fins ara. L'inici del Correfoc serà a la confluència del passeig de Narcís Bardají amb el carrer de Joan Roig i Piera.

 

El Correfoc no serà l’únic acte de l’Agrupació de Balls Populars d’aquest cap de setmana. De fet, el mateix dissabte també hi haurà un Cercavila de Balls de Gitanes per celebrar el vintè aniversari de la colla local i diumenge serà el torn de la Trobada de Gegants.


Enllaços relacionats

  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles