Tot a punt per la posada en escena de la segona edició del Crepuscle poètic que organitza Ràdio Cubelles

22 de juliol de 2016


En aquesta ocasió l’escenari d’aquesta trobada poètica serà els Jardins de Can Travé. Es farà aquest dissabte, a partir de les 20h

Entrevista a Abelardo Gil del programa Laberint Poètic

Tot a punt per la posada en escena de la segona edició del Crepuscle poètic que organitza Ràdio Cubelles. En aquesta ocasió l’escenari d’aquesta trobada poètica serà els Jardins de Can Travé. Es tracta d'un palau d'estil neoclàssic construït el 1850, adquirit recentment per l’Ajuntament cubellenc, i que disposa de 10.000 metres quadrats de jardins que acaben de ser arranjats i que obriran les portes al públic el mateix dia.

 

Enguany, el “Crepuscle poètic”  es presenta ple de novetats: La primera, com dèiem, el canvi d’ubicació. L'altre, la incorporació al cartell de la soprano cubellenca, Maria Lluïsa Muntada que, a la mitja, part, cantarà dues cançons acompanyada a la guitarra pel mestre Santi Pavón, un habitual de les trobades poètiques cubellenques. I la darrera de les novetats serà la mostra pictòrica de l’artista japonès, resident a Cubelles,  Shozo Somekawa i la de la pintora cubellenca, resident a Mèxic, Josslyne Marmottan, que instal·laran alguns dels seus quadres a diversos punts dels jardins.

 

Com ja es va fer l’any passat, el programa també inclou la lectura d’alguna peça d’un poeta cubellenc, o relacionat amb el municipi. En aquesta ocasió, de Joan Boscà, un dels senyors que va tenir el castell de Cubelles al segle XV i que junt a Garcilaso de la Vega i Hurtado de Mendoza va ser una de les figures cabdals del Renaixement castellà. La lectura de quatre dels seus sonets estarà precedida per una petita introducció sobre la seva figura a càrrec d’Anselm Cabús i Manuel Millàn, autors del llibre Joan Boscà i Almogàver senyor de Cubelles. Cultura i renaixement. Al recital poètic, a l'eix central d’aquesta trobada, aquest any hi participaran els mallorquins Jaume Caldentey i Miquel Adrover, la barcelonina Teresa Centelles- tots tres amb llibre nou a les llibreries- i el matadeperenc Abelardo Gil.

 

 “Crepuscle poètic” és una producció del programa “Laberint poètic” de Ràdio Cubelles, dirigida per Abelardo Gil i Josep Lluís Villanueva. Es podrà veure aquest dissabte, a les vuit del vespre, als Jardins de Can Travé. L’entrada, que es gratuïta, es farà pel carrer de Sant Antoni, 22.

 


  • Can Travé Jardins
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles