Aprovada per unanimitat l’adhesió al pacte dels alcaldes i alcaldesses per a l’energia i el clima

20 de juliol de 2016


També s'aprova per unanimitat la modificació de l’ordenança que permetrà portar els gossos deslligats a la platja de les Salines

Sessió plenària 19 de juliol de 2016

 

La sala d’exposicions del Centre Social va acollir dimarts a la tarda la sessió plenària de caràcter ordinària corresponent al mes de juliol. L’alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll, després de disculpar l'absència de la regidora de CiU, Noemí Cuadra, va obrir el ple amb diverses informacions de presidència. Una d’elles sobre la polèmica suscitada per una frase desafortunada del primer tinent d’alcalde, Joaquim Macià en la roda de premsa de valoració del primer any de Govern, per la qual ell ja havia demanat disculpes en diverses ocasions, la darrera aquest dilluns al matí. L’alcaldia va traslladar al ple de dimarts que el Govern municipal s’havia reunit amb ell per traslladar-li que com a càrrec electe del municipi de Cubelles calia ser més curós en l’ús del llenguatge i ser especialment respectuós amb totes les persones. I que després d’escoltar les seves explicacions i disculpes, consideraven que s’havia de mirar endavant i seguir treballant per la millora de la qualitat de vida i dels serveis de la vila. En l’apartat de precs i preguntes es va tractar la moció de destitució de Macià presentada per tots els grups de l’oposició, excepte guanyem. En aquest tema, Cubellencs va insistir en el fet que no és el tarannà que es vol per Cubelles. El PSC va demanar tornar a recuperar l’esperit de diàleg i va insistir en el fet que hi han temes més urgents. El PP va demanar al regidor que es limiti a portar de la millor manera possible les seves funcions com a representant públic. Finalment, Cubelles sí es pot va demanar quines mesures prendrà el govern perquè no es torni a produir una situació semblant. 

 

La sessió ha aprovat per unanimitat l’adhesió al pacte dels alcaldes i alcaldesses per a l’energia i el clima. El pacte consisteix en el compromís d’aconseguir els objectius comunitaris de reducció de les emissions de CO2 mitjançant actuacions d’eficiència energètica i relacionades amb les fonts d’energia renovables. La voluntat passa per avançar cap a l’establiment de polítiques per reduir la contaminació mitjançant programes d’eficiència energètica en àmbits com el transport urbà i l’edificació, a més de la promoció de fonts d’energies renovables en les àrees urbanes. Amb l'aprovació d'aquest pacte, Cubelles es compromet a reduir les seves emissions de CO2 en un 40% fins l’any 2030, segons va explicar el regidor de Medi ambient, Josep Maria Hugué, en el seu discurs al ple. La majoria de grups s'han ofert a col·laborar en el projecte. Consideren que es tracta d’un projecte ambiciós i un repte a futur que cal fer un esforç i habilitar les partides necessàries, que es tracta d’un treball que tindrà un rendiment a llarg termini, i que caldrà fer un seguiment de la seva aplicació. Des del govern es va agrair l’estesa de mà rebuda per part dels grups que van donar suport a l'adhesió del pacte. 

 

Durant el ple també s'ha aprovat per unanimitat la modificació de l’ordenança municipal de tinença d’animals, incorporant una esmena presentada per Cubellencs-FIC. Amb aquest vistiplau, entra en la recta final l’adaptació de la normativa per permetre portar els gossos deslligats a la part delimitada per a aquest ús de la platja de les Salines, a excepció dels considerats potencialment perillosos, que hauran d’anar lligats i amb morrió.

 

Un altre dels punts aprovats amb el suport unànime ha estat la designació de les dues festes locals per l’any 2017, corresponents a la Festa Major petita en honor als sants patrons, Sant Abdó i Sant Senén el 30 de juliol; i el dia de la Festa Major de Cubelles, el 15 d’agost.

 

La sessió però ha desestimat la moció presentada per Guanyem, que demanava la municipalització de la gestió de les llars d’infants públiques de Cubelles. Tant el govern com tots els grups de l’oposició, excepte Guanyem i Cubelles sí que es pot, no va veure clara la redacció en els acords de la moció.  Durant el debat, el regidor de Guanyem, Daniel Pérez considerava que hi havia un problema d'interpretació en el seu contingut. Finalment, aquesta moció per a la municipalització de les llars va ser desestimada pels partits de l’equip de Govern (UC-11, ERC i ICV) amb les abstencions del PSC, PP, CiU i Cubellencs-FIC i els vots favorables de Guanyem Cubelles i Cubelles sí que es pot.

 

En canvi, l’altre moció presentada també per Guanyem, la relativa a la proposta de iaioflautes Garraf i Marea pensionista del Garraf per a la millora de l’atenció sanitària a la comarca, sí que ha rebut el suport necessari per a la seva aprovació. Va ser aprovada amb els vots favorables de totes les formacions, però amb les abstencions del PP i el regidor de CiU, Xavier Baraza.


  • Ple Ajuntament de Cubelles
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles