Avui ple municipal després de la polèmica del primer tinent d’alcalde Joaquim Macià

19 de juliol de 2016


El ple debatrà, entre d'altres, la modificació de l'ordenança de tinença d'animals domèstics per permetre que els gossos puguin anar deslligats a la platja autoritzada i al corre-can.

Aquest vespre es torna a reunir el ple municipal després de la polèmica per les declaracions del primer tinent d’alcalde Joaquim Macià. En tot cas, tal com va avançar Ràdio Cubelles la setmana passada, el ple no votarà la moció que demanava la dimissió del tinent d’alcalde Joaquim Macià. Recordem que el PSC, Cubelles Sí Es Pot, el PP, CIU i Cubellencs FIC van presentar una moció d’urgència que reclamava disculpes al govern municipal i la retirada dels càrrecs al regidor d’ERC Joaquim Macià per unes expressions en la roda de premsa del primer any de mandat. El govern municipal ha conclòs que la moció no s’ajustava al Reglament Orgànic Municipal perquè transcendia les competències del ple. Sí que ha admès el text com a prec, però això farà que no es pugui debatre ni votar cap acord.

 

Per la seva banda, Joaquim Macià ha convocat una roda de premsa on ha tornat a demanar disculpes per haver fet servir una expressió tan desafortunada i ha lamentat que l'oposició ho estigui utilitzant com a cortina de fum per amagar la feina d'un any de mandat.

 

D’altra banda en el mateix ple es debatrà la modificació de l’ordenança per permetre que els gossos vagin deslligats a la platja autoritzada i al corre-can. De moment la policia ha estat reclamant als usuaris de la platja per a gossos que portessin els animals lligats en compliment de la normativa. Ara el ple ha de valorar si canvia l’ordenança afegint un paràgraf que concreti que en les zones autoritzades per l’Ajuntament sí que hi podran córrer deslligats els gossos, sempre que no siguin dels considerats potencialment perillosos. El regidor de Medi Ambient, Josep Maria Hugué, ha recordat que els gossos només poden anar al tros autoritzat de la platja de les Salines.

 

En el ple d'avui, a més, Guanyem Cubelles presentarà dues mocions, una que recupera la municipalització de les llars d’infants i una altra que prové del col·lectiu dels iaioflautes i la marea de pensionistes del Garraf que reclama la millora dels serveis sanitaris de la comarca.

 

 

La sessió plenària està previst que comenci a dos quarts de set de la tarda i es podrà seguir en directe per Ràdio Cubelles.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles