"Concert per a violoncel de Schumann” i la Simfonia 45 de Haydn, aquest divendres

18 de juliol de 2016


Es farà a les 21.30 h, a l'Església Santa Maria, dins la programació de la festa major petita de Cubelles

Entrevista a Stefano Cristi, manager de l'Orquestra de Cambra Catalana

 

L’Orquestra de Cambra Catalana presenta aquest divendres el “Concert per a violoncel de Schumann” i la Simfonia 45 de Haydn. Es farà a les 21.30 h, a l'Església Santa Maria, dins la programació de la festa major petita de Cubelles. El preu de l’entrada són 10 euros.

 

Concert d’estiu

Robert Schumann va escriure el seu cèlebre concert per a violoncel en únicament dues setmanes, les compreses entre el 10 i el 24 d’octubre de 1850. Avui s’ofereix en la versió per a orquestra de corda i la interpretació de l’Òscar Alabau, un dels nostres joves solistes amb més projecció. La Simfonia núm. 45 de Franz Joseph Haydn pertany al període en que el compositor estava immers en l’estètica Sturm und Drang i és molt coneguda ja que al final de l’obra els músics, gradualment, deixen de tocar els seus instruments en protesta per les condicions laborals que els hi exigia el Princep Esterhazy. El concert començarà amb la Obertura per il Telèmaco  de Ferran Sor.

 

Programa

Ferran Sor  (1778-1839)                   Obertura per il Telèmaco

 

Robert Schumann (1810-1856)       Concert op. 129 per a violoncel

                                                           (versió orquestra de corda)

 • Non troppo veloce
 • Langsam
  ·Molto vivace

 

F.J.Haydn (1732-1809)                      Sinfonia 45

 • Allegro assai
 • Adagio
 • Minuetto: Allegretto
 • Finale: Presto-Adagio

Intèrprets

Orquestra de Cambra Catalana

Oscar Alabau, violoncel

Joan Pàmies, director

 

L’Orquestra de Cambra Catalana -l’OCC- va ser fundada per Joan Pàmies l’any 1986. El seu repertori abasta totes les èpoques i compositors, donant especial relleu a la interpretació i difusió de la música catalana, tant de compositors contemporanis com de mestres del passat. L’orquestra ha ofert més de cinc-cents concerts al llarg de la seva trajectòria i ha actuat en alguns dels principals auditoris, cicles i festivals de música d’Espanya. També ho ha fet a Albània, França, Itàlia, Polònia, República Txeca, Argentina, Xile, Mèxic, Uruguai, Líban, Tunísia i Xina. Solistes del prestigi de Nicanor Zabaleta, Montserrat Cervera, León Ara, Régis Pasquier, Evelyne Dubourg, Montserrat Torrent o Enrica Guarini han actuat en els seus concerts. Aquesta relació es perllonga amb altres noms del panorama actual com Ludmil Angelov, Assumpta Mateu, Young Hee Kim, Jesús Angel León o Marco Fiorini. Entre els directors que han conduit l’orquestra destaquen Mihail Angelov, Marçal Gols, Lucien Jean Baptiste, Yukio Kitahara o Milen Nachev. L’OCC ha enregistrat per a les ràdios i les televisions d’Espanya, França, Argentina, Mèxic i Tunísia i té gravats cinc CD amb obres inèdites, fonamentalment de compositors catalans.

L’orquestra està emparada en l’associació del seu nom i compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, l’Institut Ramon Llull, AIE i la col·laboració de Bodegues Sumarroca.


 • Orquestra de Cambra Catalana
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles