El cubellenc Òscar Alpuente ja té data pel judici per l'impacte d'una bala de goma dels Mossos d'Esquadra el 2009

6 de juliol de 2016


El Parlament va prohibir l'ús d'aquests projectils el 2013 després de diversos ferits greus en pocs anys. Òscar Alpuente va perdre un ull a causa d'una bala de goma en l'operatiu desplegat pels Mossos d'Esquadra en la celebració de la Champions de l'any 2009.

(Foto: Directa. Robert Bonet) A l'esquerra Òscar Alpuente, acompanyat de Carles Guillot, Jordi Sallent i Nicola Tanno, també ferits per bala de goma.

Entrevista a Òscar Alpuente, cubellenc impulsor de Stop Bales de Goma  

 

 

Abans que es donés a conèixer el cas més mediàtic d'Ester Quintana, les bales de goma dels Mossos d'Esquadra ja havien deixat diversos ferits de gravetat. Un d'ells va ser el cubellenc Òscar Alpuente. Tal com va explicar a Ràdio Cubelles,  ara fa més de set anys l'impacte del projectil el va agafar desprevingut quan caminava pel passeig de Gràcia després d'haver anat a celebrar una victòria del Barça a la rambla de Canaletes. Des del primer moment, l'Òscar va defensar que no estava enmig de cap disturbi ni aldarull quan va patir l'agressió. Només recordava que una furgoneta dels Mossos es va aturar al seu costat i un escopeter va sortir i va disparar.

 

Ara el col·lectiu Stop Bales de Goma ha confirmat que "el proper 3 de novembre es celebrarà el judici contra el mosso d’esquadra que va deixar borni l’Òscar Alpuente durant la celebració del triomf de la Champions pel FCB el 27 de maig de l’any 2009. Després d’un llarguíssim procés judicial, l’agent 12231 haurà de respondre davant del jutjat penal nº 13 de l’acusació d’un delicte de lesions".

 

El mateix col·lectiu també posa de manifest que "de les 11 persones ferides greus en mans dels escopeters del Mossos des de l’any 2009, només 3 han arribat a judici". Els casos resolts han estat el d'Ester Quintana, que va acabar amb una indemnització i els agents absolts, i el de Nicola Tano, qui va rebre una indemnització per tancar el procés judicial. El proper novembre serà el torn del cubellenc Òscar Alpuente.


Enllaços relacionats

  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles