Ja han arrencat les rebaixes d'estiu a bona part dels comerços de la vila

5 de juliol de 2016


Els consumidors cal que tinguin en compte quins són exactament els seus drets durant aquest període

Entrevista a Anna Flores, tècnica de L'OMIC de l'Ajuntament

 

Com és habitual en aquestes dates, l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) recorda a les persones consumidores els elements que han de tenir en compte per comprar de manera responsable un producte o un servei en temps de rebaixes.

 

En primer lloc, l’OMIC aconsella elaborar una llista amb els productes que ens interessen, d’acord amb el nostre pressupost. D’aquesta manera, es pot evitar comprar per capritx o compulsivament. L’OMIC també adverteix que els productes rebaixats han de mostrar el preu antic i el reduït, i han de tenir les mateixes garanties que abans dels descomptes. A més, els articles han d’haver estat a la venda amb anterioritat, de manera que els comerços no poden adquirir-los especialment per a la venda en rebaixes.

 

Pel que fa les condicions de venda, l’establiment ha de mantenir els mateixos criteris que durant la resta de l’any. Així, si habitualment accepta targetes de crèdit, també n’ha d’acceptar en períodes de rebaixes. D’altra banda, des de l’OMIC es recomana que els clients diferenciïn les vendes en rebaixes d’altres tipus de vendes a preus inferiors als habituals, com ara les vendes en liquidació o les promocions. La tècnica de l’OMIC, Ana Flores, ha explicat en declaracions a Ràdio Cubelles que un cop s’acaba el període de rebaixes d’estiu, la tipologia de queixes més habituals dels consumidors té a veure amb el tiquet de compra. Segons Anna Flores, a aquest problema se li suma la manca de coneixement dels consumidors sobre els seus drets i deures a l’hora de comprar un producte o servei.

 

La campanya de rebaixes ha començat l’1 de juliol a tot Catalunya i s’allargarà fins el 31 d’agost.

 


  • Logo Omic Ajuntament Cubelles

Enllaços relacionats

  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles