Commemorat el dia de l’orgull LGTBI a Cubelles

30 de juny de 2016


El Violeta va acollir dijous al vespre una jornada participativa on es van debatre conceptes de gènere, sexe, orientació sexual, entre d'altres

Parlament de l'alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll

Manifest commemoratiu del dia de l'orgull LCTBI

 

L’Ajuntament va oferir dijous al vespre una xerrada al Violeta (Centre d’Informació i assessorament per a dones), en motiu del dia de l’orgull LGTBI. La ponent va ser Raquel De Haro, responsable de l’àmbit LGTBI de CCOO. Mitjançant una jornada oberta i participativa els assistents van debatre conceptes de gènere, sexe, orientació sexual, transsexual i LGTBI. Es va explicar la llei contra l'homofòbia, des del seu context a la seva necessitat, I es va parlar del per què dels dies de commemoració del moviment LGTBI, dels drets de les persones LGTBI i la visibilitat i invisibilitat Lèsbica, entre d’altres.

 

Cal recordar que l’Ajuntament va penjar també la bandera amb els colors de l’arc de Sant Martí al balcó i que la Regidoria d’Igualtat ha estat l'encarregada d'organitzar diversos actes, amb una doble jornada. Dimarts es va fer la lectura del manifest i la inauguració d’una exposició al Centre Social amb dues temàtiques. Una títolada: "Visc la diversitat", elaborada amb fotografies de Benito Benitoa.  L’altra ha estat la dels Collages per la igualtat, amb treballs d’alumnes de 2n i 3r d’ESO de l’Institut Cubelles. Aquesta segons mostra és fruit de les xerrades prèvies en els tallers "Teatre per a la igualtat" i "Noves violències, nous imaginaris”. Des de l’Ajuntament consideren que és en aquestes edats on cal que s’obrin els debats i s’entenguin les múltiples identitats sexuals, segons ha explicat la tècnica d'Igualtat de l'Ajuntament de Cubelles, Pilar Martos. A banda, al Centre Violeta també es podrà visitar un recull de les feines amb paper maixè realitzats per un grup de dones. 

 

L’any passat va ser la primera vegada que Cubelles va celebrar el dia de l’orgull LGTBI, però no va ser per iniciativa municipal sinó a través de l’associació.

 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles