El ple ha aprovat les inversions proposades pel govern

22 de juny de 2016


La majoria del consistori també ha donat suport a les partides de les subvencions de les entitats i a la petició al departament d’Ensenyament perquè construeixi l’Institut Les Vinyes.

Ple municipal del 21 de juny de 2016 

 

 

El ple d'aquest dimarts ha acabat amb l’aprovació dels punts proposats pel govern: dues modificacions pressupostàries, una petició per l'institut Les Vinyes i una modificació urbanística. Dels punts en destaca una bateria d’inversions que sumarà mig milió d'euros aproximadament i es farà des d’ara fins a finals d’any amb actuacions a la via pública, àrees verdes i la rehabilitació dels safaretjos. Aquest punt va rebre el suport d'una àmplia majoria del ple municipal amb els 7 vots del govern d'UC, ERC i ICV, juntament amb els del PSC, PP, CiU i Cubellencs. Guanyem Cubelles va votar-hi en contra pel model de finançament proposat a partir de crèdits bancaris. Cubelles Sí Es Pot (CSEP) va optar per l'abstenció en aquest punt en considerar que les inversions són necessàries però insuficients. Una de les actuacions que va cridar més l’atenció va ser la que va anunciar el regidor de Medi Ambient Josep Maria Hugué i que consistirà en el tancament perimetral de la desembocadura del riu Foix. Amb l'aprovació d'aquestes modificacions, el govern en minoria ha desbloquejat algunes de les intervencions que tenien previstes en la proposta de pressupostos que no va prosperar al mes d'abril, juntament amb algun altre projecte. Tanmateix, els partits de l'oposició que hi han votat a favor (PSC, PP, CiU i Cubellencs) van reclamar que caldrà incrementar les inversions l'any que ve perquè les aprovades són mínimes.

 

El ple municipal d'aquest dimarts també ha debatut sobre la construcció de l'Institut Les Vinyes. Una qüestió que ha encés crítiques i retrets agres entre les formacions. La petició que es farà arribar al Departament d'Esneyament s'ha aprovat amb el vot en contra de Guanyem i les abstencions de CSEP.

 

Pel que fa a les mocions, dels quatre textos proposats només el d'ICV sobre les titulitzacions va rebre el suport majoritari per progressar. La moció de Guanyem Cubelles per estudiar la municipalització de les llars d'infants va quedar damunt de la taula amb el compromís del govern d'encarregar un informe tècnic sobre les opcions d'aquesta possibilitat. En canvi, les dues mocions de CSEP van acabar rebutjades. Proposaven l'ús dels patis fora de l'horari lectiu i la recuperació d'una pista esportiva pública al parc de Santa Maria.  

 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles