Les escoles acomiaden el curs

21 de juny de 2016


Aquest dimarts, 21 de juny ja estat l'últim dia del curs. Els alumnes no tornaran a les aules fins el 12 de setembre

 

Entrevista a Montserrat Casanovas, cap d'estudis del Charlie Rivel

El projecte bibliopati ha estat la novetat més destacada inclosa per l’escola Charlie Rivel aquest curs. Aquesta és una de les noves accions incorporades dins els seu projecte educatiu del pla ILEC de foment a la lectura. L'objectiu és potenciar el gust per a la lectura, llegir per plaer i fer créixer l’hàbit lector. El bibliopati és un espai instal·lat al pati de l'escola, on els alumnes de forma autònoma poden llegir contes, llibres, entre d'altres. El reforç d'anglès a infantil, i la realització de tallers emocionals han estat dos projectes més que l’escola ha pogut impartir aquest any gràcies al suport de l’Ajuntament que s’ha fet càrrec dels formadors externs. La incorporació del projecte SardaTIC i el seguiment amb la cantània també han estat altres projectes destacats pel centre. A més, la direcció i l’AMPA de l’escola Josep Andreu Charlie Rivel han reeditat el projecte Patis oberts. Aquest és un projecte iniciat l’any 2014 que posa el pati de l’escola a disposició de la ciutadania els diumenges de 10.00 a 13.30h.

 

Entrevista a Noelia García, cap d'estudis del Mar i Cel

L’Escola Mar i Cel tanca el curs fent un bon balanç del seu projecte educatiu. Aquest curs han introduït el mètode Gabarró, que millora l'ortografia utilitzant la memòria visual i ha introduït els escacs com a eina educativa en l’àrea de matemàtiques. Destaquen com a novetat haver-se sumat als projectes SardaTIC i Cantània. I diuen que donaran continuïtat en els propers cursos a la participació dels de P5 al Congrés de la ciència. A més, enguany han posat nom al seu gegant, que han batejat com a “Marcel”, i que va ser construït el curs passat amb col·laboració de les famílies. La seva estructura està pensada perquè els infants el puguin arrossegar gràcies a la incorporació d’unes rodes.

De cara al curs que ve, el centre espera poder continuar amb els tallers soci emocionals i el suport d’anglès, que han estat eines facilitades per l’Ajuntament com a resposta a les demandes dels mateixos centres. Com a projectes futurs, el proper curs celebraran  els seus deu anys. En aquest sentit, volen incorporar projectes nous enfocats a les noves tecnologies.

 

Entrevista a Josep Cors, cap d'estudis del Vora del Mar

 

L’escola Vora del Mar ha aconseguit aquest curs entrar a ser escola verda. I és que des del 2013, el centre té en marxa el projecte d’eficiència energètica malgrat estar a l’espera de formalitzar-lo amb la signatura d'un conveni amb l’Ajuntament.  Un any més els del Vora han treballat en projectes sobre el reciclatge i la cura per l’entorn, i l'alumnat ha realitzat un control dels comportaments que permeten estalviar energia. El projecte de l'hort és un altra experiència que també ajuda a conscienciar l’alumnat. I, de fet, aquest curs ha estat quan el centre l'ha pogut recuperar després de fer un canvi de reubicació d'aquest espai. Pel que fa als projectes futurs, els del Vora voldrien posar en marxa les plaques solars instal·lades a l’edifici. També proposen al consistori poder fer una plantada de vegetació autòctona a la desembocadura del riu Foix.

 

En quant a les activitats realitzades aquest curs, el centre ha incrementat el nombre de sortides escolars locals per conèixer l’entorn més proper. En aquest sentit, han visitat la desembocadura, el mercat municipal, les instal·lacions del Poliesportiu, i l’oficina de correus. Josep Cors ha volgut destacar els projectes musicals SardaTIC, Cantània, i el suport a la campanya Dóna la Nota. Entre d'altres coses, han engegat el projecte GEC d’anglès, han incorporat el teatre en anglès des de l’etapa infantil fins a sisè, i han rebut formació subvencionada per part de l’Ajuntament amb tallers soci emocionals.

 

 


  • Assaig Cantània Vora 5è 2016 2
  • Concert Pedagògic sardatic 2016
  • Cooperativa Petits cubellencs Mar i Cel 2016
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles