La Platja de les Gavines inclosa a la Xarxa de Control de la qualitat de l’aigua

16 de juny de 2016


El primer mostreig ha donat un resultat de qualitat excel·lent tot i que s'ha pres a la desembocadura del Torrent d’en Pedro.

 

Fins ara a Cubelles l’Agència Catalana de l’Aigua controlava la qualitat a la zona de bany de la platja Llarga i de la Platja de la Mota. Aquest 2016 ha estès el seu control també fins a la zona de bany de la platja de les Gavines, a tocar de Cunit, on desemboca el torrent d’en Pedro. En tots tres casos, la qualitat de l’aigua és excel·lent.

 

Les classificacions s'obtenen dels controls analítics quinzenals dels indicadors de contaminació fecal que estableix la Directiva i que corresponen a: Escherichia coli i Enterococs intestinals. Durant la temporada de bany s'han establert 9 períodes de control i amb els resultats de cada període s'obté la CLASSIFICACIÓ TEMPORAL de la qualitat de l'aigua que publica l’Agència Catalana de l’Aigua. En cada període de control s'efectua habitualment un sol mostreig, però en el cas de detectar-se alguna alteració temporal de la qualitat s'efectuen nous mostrejos fins comprovar la recuperació de la qualitat de l'aigua. Per tant, en un període de control pot haver més d'un resultat analític.

 

A partir del 17 de juny, totes aquestes i d’altres dades sobre les platges estaran disponibles també a través de l’aplicació PlatgesCat que impulsa la Generalitat. L’aplicació per a mòbils i tauletes incorpora informació de 290 platges diferents.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles