Crida a tota la comarca a mobilitzar-se pels drets dels refugiats

14 de juny de 2016


Una cassolada recorrerà avui els carrers de Vilanova i la Geltrú aquest dimecres en solidaritat amb les persones que es concentren a les fronteres europees fugint de la guerra i les massacres. La trobada a nivell comarcal serà a la plaça de les Neus de Vilanova i la Geltrú, avui dimarts a partir de dos quarts de vuit del vespre.

Una cassolada recorrerà avui els carrers de Vilanova i la Geltrú aquest dimecres en solidaritat amb les persones que es concentren a les fronteres europees fugint de la guerra i les massacres. La trobada a nivell comarcal serà a la plaça de les Neus de Vilanova i la Geltrú, avui dimarts a partir de dos quarts de vuit del vespre. La cassolada arribarà fins a la Plaça de la Vila, on es procedirà a la lectura d’un manifest. La comarca del Garraf també se sumarà als actes del ‘Dia Mundial de les Persones Refugiades’, que culminarà amb una manifestació a Barcelona aquest diumenge sota el lema ‘Obriu les fronteres: volem acollir!’.

 

La creació de la Plataforma Stop Mare Mortum a la comarca del Garraf ha estat impulsada per Unitat contra el Feixisme i que aplega diferents entitats i ONGs que treballen per millorar la vida i convivència de les persones d’arreu del món. Qualsevol entitat o associació de la comarca que ho vulgui, pot incorporar-se i donar suport a la plataforma. Les mobilitzacions tenen l’objectiu de conscienciar sobre la situació dels milers de persones refugiades que fugen de conflictes armats i de la fam, i reclamar al govern espanyol, i també a la resta d’estats europeus, que implementin mesures que garanteixin el dret a la seguretat i a la dignitat d’aquestes persones. Cal considerar que l’acord –encara sense validesa oficial– de la Unió Europea amb Turquia no garanteix el dret d’aquestes persones a un refugi segur, i que les restriccions europees els deixen vulnerables al tràfic de persones, la militarització de les fronteres i la terrible mortalitat a la mar. L’organització també demana fons per a l’ajuda humanitària i la protecció del voluntariat, a més de la construcció de vies segures per a les persones que necessiten asil i han hagut de deixar casa seva o n’han estat expulsades. L’organització també lamenta l’actitud de les institucions europees cap als milers de morts que acumula la crisi humanitària al Mediterrani.

 

Avui manifestació i cassolada comarcal en suport als refugiats a dos quarts de vuit del vespre a la plaça de les Neus.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles