25 joves de l’INS Cubelles viatjaran aquesta setmana a la vila agermanada d’Arles de Tec

13 de juny de 2016


Es tracta d’una sortida inclosa en el projecte Buchenwald, fruit d’una col·laboració entre la regidoria de cooperació de l’Ajuntament, l’Amical Mauthausen i l’Institut Cubelles

 

Uns 25 joves estudiants de 1r de batxillerat de l’INS Cubelles viatjaran aquesta setmana a la vila agermanada d’Arles de Tec. Es tracta d’una sortida inclosa en el projecte Buchenwald, fruit d’una col·laboració entre la regidoria de cooperació de l’Ajuntament, l’Amical Mauthausen i l’Institut Cubelles. L’objectiu del projecte és apropar la memòria dels refugiats que va provocar el feixisme espanyol. Uns refugiats catalans i espanyols que van passar els Pirineus i van acabar en camps de refugiats a la platja d’Argelers.

 

En aquesta direcció, els estudiants cubellencs visitaran la platja d’Argelers, la maternitat d’Elna, el camp de concentració de Rivesaltes i el museu de l’exili de La Jonquera, entre d’altres. Els alumnes que viatjaran a la Catalunya Nord s’allotjaran al Centre en Plena Natura del Sud del Canigó, de la vila agermanada d’Arles de Tec. Des d’allà sortiran a les diferents visites i el dijous, 16 de juny, seran rebuts per les autoritats municipals i faran una visita a la vila medieval del Vallespir. En aquest acte està prevista l’assistència d’autoritats municipals, amb l’Alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll, i el regidor de Cooperació, Joaquim Macià. A més, divendres 17 de juny, els alumnes es reuniran amb la veïna d’Arles, Conxita Zumeldu, que forma part de la comissió de la Retirada i que va viure en primera persona la fugida del feixisme. La sortida dels estudiants compta amb una subvenció de poc més de 1.000 de l’àrea de Cooperació Europea de la Diputació de Barcelona, que servirà per fer front a les despeses del transport de Cubelles a Arles de Tec. L’allotjament i les visites van a càrrec dels assistents, si bé el consistori del Vallespir ha fet un preu especial per l’allotjament.

 

D’altra banda, Cubelles participarà aquest estiu en la Fira Transfronterera del Vallespir amb una exhibició de Balls Populars. La visita dels alumnes de l’institut d’aquesta setmana i la fira de l’agost suposaran els actes més importants d’aquest any per enfortir l’agermanament entre les dues viles catalanes, Cubelles i Arles de Tec, que comparteixen els mateixos patrons, Sant Abdó i Sant Senén.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles