Les professionals de la llar d’infants La Draga demanen la devolució del sou del 2013

8 de juny de 2016


Les educadores del centre municipal reclamen a l’Ajuntament que inclogui el retorn del 10% del sou en la propera concessió. El govern vol esperar a tenir les dades de matriculació d'aquest curs abans de prendre cap decisió.

Entrevista a Dolors Manzano, educadora de la llar d'infants La Draga 

 

 

 

Foto: Facebook de Guanyem Cubelles

 

Les treballadores de la Llar d'infants municipal La Draga reclamen que se'ls torni el 10% del sou que se'ls va retallar l'any 2013. La regidora d'ensenyament d'aleshores, la socialista Ma. Lluïsa Romero, va plantejar o bé l'acomiadament de quatre treballadores o bé la retallada d'un 10% dels sous. Finalment, les treballadores van optar per rebaixar-se el sou. Tanmateix, el juliol del 2014, a causa d'una nova davallada de preinscripcions, es va confirmar l'acomiadament de les quatre treballadores sense el retorn de la part rebaixada. Ara, dos anys després, les educadores de La Draga reclamen que l'Ajuntament aprofiti la nova licitació del servei per fixar-los el sou novament al nivell del 2013, abans de les retallades.

 

Per la seva banda, l'Ajuntament vol esperar a conèixer les dades de matriculacions per tal d’adaptar la licitació del servei. Pel que fa als sou, assegura que s’adaptarà al conveni que marca la Generalitat. En unes declaracions no enregistrades per a Ràdio Cubelles, la regidora d’ensenyament, Ester Pèrez, ha assegurat que la contractació del servei de les llars d’infants municipals no es farà fins l’any que ve, 2017. De fet, reconeix que han preferit a esperar les dades de matriculació d’aquest any per tal de mirar com adapten els plecs realitzats per la Diputació de Barcelona a la situació actual. La regidora també destaca que els sous finals seran responsabilitat de l’empresa adjudicatària que guanyi el concurs.

 

En tot cas, la regidoria d’Ensenyament i les treballadores de La Dragas’han emplaçat a reunir-se novament el proper 30 de juny, quan ja disposaran de les dades de matriculació, per mirar com es pot adaptar la futura licitació.

 

Des del 2011, l’empresa CLECE, que pertany al grup ACS, gestiona les dues llars d’infants municipals de Cubelles.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles