Confeccionar un reglament, el proper pas en la creació de l’Espai de Participació Ciutadana

7 de juny de 2016


L’empresa EDAS, encarregada de gestionar el treball de definició d’aquest espai, s’encarregarà de l'esborrany, i després s'obrirà un espai obert a la xarxa per recollir les propostes que sorgeixin sobre el seu contingut

Confeccionar un reglament és el proper pas en la creació de l’Espai de Participació Ciutadana. L’empresa EDAS, encarregada de gestionar el treball de definició d’aquest espai, s’encarregarà de redactar l'esborrany a partir de les informacions recollides en el darrer taller participatiu. Un cop acabat l’esborrany del reglament s’obrirà un espai a la xarxa per recollir tant les opinions com les propostes que sorgeixin sobre el seu contingut. Aquestes informacions es valoraran per al redactat final. Cal tenir en compte que aquest reglament es revisarà a mida que pugui anar avançant. Però ara cal establir unes bases mínimes per començar a encaminar-lo. En aquest sentit Manel Gil, de l’empresa Edas ha assegurat que aquest reglament viu, no tancat i revisable.

 

L’última trobada ciutadana va ser la del taller participatiu que es va portar a terme tot just ara fa una setmana. Aleshores  es va debatre la proposta la proposta tècnica de l'espai participatiu i es van recollir les valoracions i les propostes alternatives del participants. La finalitat d’aquest espai participatiu, segons ha explicat Manel Gil, és que allò que sorgeixi del debat ciutadà sigui després incorporat en el debat polític. El propòsit és que des de l’Ajuntament es treballin les propostes que arribin d’aquest òrgan participatiu i  que aquestes no acabin en un calaix sinó que el consistori les treballi i en doni resposta.

 

Una de les propostes nascudes des dels tallers participatius ha estat la creació d’una agenda temàtica que serveixi de canal per fer arribar les propostes i necessitats que es decideixin després d'haver-les debatut des de l'Espai de Participació Ciutadana. Una altra percepció obtinguda des dels tallers ha estat que les propostes que han anat sorgint fins al moment tendeixen a ser moltes vegades molt sectorials i que costa tenir una visió global de municipi. Costa pensar en comunitat i es tendeix a fer reivindicacions particulars, ha dit Manel Gil. Pel que fa a les temàtiques, una de les preocupacions que han generat més debat en els grups de treball ha estat el social i no pas l'urbanístic.

 

Durant els propers mesos l’empresa Edas treballarà en la redacció de l’esborrany del reglament de l’Espai de Participació Ciutadana, i obrirà un espai virtual on qui vulgui podrà descarregar-se l’esborrany i dir la seva abans de portar-lo a l'aprovació final per ple municipal.

 

Entrevista a Manel Gil de l'empresa Edas

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles